Címke: eredetiségvizsgálat (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. február 18. 16:30

Már másképp csinálnánk: belefulladtunk az autóhitelekbe

Miközben az elmúlt 6 év során a magyarok mintegy 1 600 milliárd forint hitelt vettek fel autóvásárlásra, a hitel kiválasztására a vásárlók zöme alig 1-2 órát fordított - derül ki a Budapest Bank felméréséből. A kutatás arra is rávilágított, hogy míg a megkérdezettek fele az elmúlt években azt a hitelt vette fel, amelyet először talált, a többség ma már másképp állna ehhez a kérdéshez. A pénzügyi tudatosság növekedését jelzi, hogy több időt szánnának a hitelekkel kapcsolatos informálódásra, és már nemcsak az autókereskedőnél, hanem a bankoknál is tájékozódnának a lehetőségekről.

Pénzcentrum | 2010. március 25. 13:32

Visszajár az év eleji eredetiségvizsgálatok díja

Az év elején feleslegesen elvégzett eredetiségvizsgálatok teljes díját, vizsgálatonként összesen 17 ezer forintot kapnak vissza az autósok. A díjvisszatérítés összesen 28 ezer embert érint.

Magyar Nemzet | 2010. február 10. 09:47

Százmilliók folytak el feleslegesen?

Bár a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) visszavonta a műszaki vizsgán megjelenő autók kötelező eredetiségvizsgálatáról szóló korábbi rendelkezését, egyelőre nincsen arról szó, hogy a január óta már feleslegesen bevizsgált autók után fizetett díj visszajárna - írja a Magyar Nemzet.

Pénzcentrum | 2010. február 5. 09:32

Változások az eredetiségvizsgálat körül

A Népszabadság értesülései szerint már elkészült a közlekedési minisztérium azon jogszabálytervezete, amely megszűntetné az integrált műszaki vizsgát, vagyis a jövőben csak az autók adásvételénél lenne kötelező az eredetiségvizsgálat.