10 °C Budapest
Magyarcsanád, Hungary - July 2022: New gas station of Hungarian oil and gas company MOL along the highway.

Súlyos hiány a benzinkutakon: a Balaton elesett, pánikolnak az emberek

2022. augusztus 8. 09:14

A Balaton környékén már több helyen is üzemanyaghiány van.

Több alkalommal is előfordult a napokban, hogy nem tudtak tankolni az autósok a Balaton környéki kutakon, mert a pánikvásárlás miatt nem volt elég üzemanyag a kutakon - erről az RTL Klub Híradója számolt be az autósokra hivatkozva. Azt mondták, főleg az esti órákban, tehát a munkaidő vége utáni tankolásnál maradtak hoppon a legtöbben.

Itt a múltkor a badacsonyi Mol-kúton olyan este 7-8 óra fele munka után megálltam tankolni és már nem igazán volt dízel üzemanyag. Tovább mentem Edericsre és ott még éppen tudtam tankolni, de az utánam következő autók már nem jutottak üzemanyaghoz és kígyózó sorok álltak még így is

nyilatkozta az egyik érintett autós. De nem csak hiányból, hanem korlátozásból is kijut: másikuk ugyanis korlátozással is találkozott.

Szerettem volna én is tankolni a múltkor üzemanyagot, dízelt, de Tapolcán nem sikerült egyik Mol kúton sem. Aztán szerencsére a Shellnél még valamennyit lehetett kapni, de csak 10 litert lehetett egy kútoszlopról tankolni. Utána átjöttünk Badacsonyba, itt egyáltalán nem volt, majd délután hál' Istennek pótolták

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- mondta a híradónak egy másik érintett autós. A MOL arra kéri az autósokat, hogy hagyják abba a pánikvásárlást, az ugyanis csak ront a helyzeten, mindenki csak annyi benzint vagy gázolajat tankoljon, amennyire szüksége van. A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy a kétszer is elhalasztott, de tovább már nem tolható karbantartás miatt leállt az olajcég százhalombattai finomítója, vagyis a kormánynak hozzá kellett nyúlnia a tartalékhoz. Ez volt az egyik oka annak, hogy a kormány szűk egy hete úgy döntött, hogy mostantól csak a magántulajdonú autókba lehet csökkentett áron tankolni, a céges autók július 30-a óta piaci áron kapják a benzint és a gázolajat. Hogy ez hány autóst érint, és mi következhet ezután, arról itt írtunk bővebben:

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?