10 °C Budapest
Nagyot húzott Elon Musk: ilyen lesz az új Teslák beltere, jön a 840 kilométeres hatótáv

Nagyot húzott Elon Musk: ilyen lesz az új Teslák beltere, jön a 840 kilométeres hatótáv

2021. január 28. 07:56

Leleplezte a Tesla a legújabb Model S-t, és Model X-et. Külsőre sokminden nem változott a kocsikon, ám újfajta hajtással is lehet rendelni például Model S-t, a Plaid+ az ígéretek szerint több mint 840 kilométert is megtesz egy töltéssel, és kevesebb mint 2 másodperc alatt futja a 100-at. Az igazi átalakulás a beltérben jelentkezik: mégtöbb képernyő, letisztultabb formák az új dizájnban.

A Q4-es jelentésében árulta el a Tesla, hogy gyökeresen átalakul a gyártó két nagyobb, drágább modellje. A képek alapján külsőre ugyanakkor a Model S-en csak apró változások láthatók, kicsit agresszívabb lett az orra, valamint megérkezett a "chrome delete", azaz a krómozott alkatrészeket (kilincsek, dízslécek, stb.) lehet kérni gyárilag matt feketében is.

Fotó: Tesla

A Tesla szerint átalakították a hajtást is, és az akupakkon is csiszoltak. Emellett a performance modellt felváltotta a Plaid, ami 2 másodperc alatt van 100-on, egy töltéssel akár 630 kilométert is elmegy, ennek az alapára 113 ezer dollár, valamivel több mint 33,5 millió forint. Megjelent a kínálatban a Plaid+ verzió is, ami elképesztő, 840 kilométeres hatótávot ígér - miközben kevesebb, mint 2 másodperc alatt futja a 100-at. Aki egy ilyenbe ülne bele, legkevesebb 133 ezer dollárt, azaz madnem 40 millió forintot kell leszurkolnia. A "sima" Plaid csak 1020 lóerős, a plusz pedig több mint 1100.

Fotó: Tesla

A Model X is csak részleteiben változott kívülről, ez is megkapta a három motoros Plaid-hajtást. Ebben a verzióban 1020 lóerő a teljesítménye, egy töltéssel kb. 550 kilométert tud megtenni, mialatt 2,5 másodperc alatt futja a 100-at.

Fotó: Tesla

Az igazi megőrülés a beltéri fotókon jön szembe! Az eddigi, álló kijelzőt felváltotta a Model 3-ből ismert, fektetett képernyő.

Fotó: Tesla

Az új kormány a Roadster prototípusából érkezett, és a sofőr előtti, kisebb kijelző is megmaradt - ahogyan a műszerfal teljes szélességében végighúzódó légbeömlő is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Tesla

Sőt, az új dizánjban a hátul ülők sem maradnak kijelző nélkül: kapnak ugyanis egy 8 colos képernyőt (ami valószínűleg afféle tablet lesz).

Fotó: Tesla

Címlapkép: Telsa

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?