23 °C Budapest
Bezárult a kiskapu: már nem lehet trükközni a villanyautó-támogatással

Bezárult a kiskapu: már nem lehet trükközni a villanyautó-támogatással

2020. június 12. 09:30

Sokan gondoltak arra, hogy kijátsszák a rendszert, papíron taxissá válnak, hogy nagyobb támogatást kapjanak az elektromos autókra. Ezt a jogalkotók is észrevették, úgyhogy még az új pályázat indulás előtt bezárták ezt a kiskaput.

Hétfőtől lehet igényelni az állami támogatást elektromos autó vásárlására, de még az új pályázat elindulása előtt egy kicsit módosítottak a feltételeken, bezártak egy kiskaput a kiírásban. Magánszemélyek és cégek elektromos autókra 11 millió forintos vételárig 2,5 milliós, 11 és 15 millió forint közötti vételár esetén pedig 500 000 forintos állami támogatást tudnak igényelni, személyszállítással foglalkozók 15 milliós értékhatárig 55 százalékos, valamint a feltételeknek megfelelő segédmotor kerékpárok esetén szintén 55 százalékos állami támogatást fognak kapni - áll az eredeti kiírásban.

A változást a villanyautosok.hu szakportál szúrta ki a szabályzatban: a változtatásra azért lehetett szükség, mert sokakban felmerült, hogy kijátsszák a rendszert, és taxis vizsgát tesznek, hogy 55 százalékos támogatást kapjanak a villanyautóra. Ez a kiskapu most bezárult, így senki ne akarjon papíron taxis lenni: a feltételek közé ugyanis most bekerült, hogy kizárólag olyan személygépkocsis személyszállítással foglalkozó nem természetes személyek jogosultak az állami támogatásra, akiknek az engedélyének kiállítási dátuma legkésőbb 2020 május 20. A személytaxi szolgáltatásra nem vonatkozik ez az időbeli korlátozás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44