34 °C Budapest
Bezárult a kiskapu: már nem lehet trükközni a villanyautó-támogatással

Bezárult a kiskapu: már nem lehet trükközni a villanyautó-támogatással

2020. június 12. 09:30

Sokan gondoltak arra, hogy kijátsszák a rendszert, papíron taxissá válnak, hogy nagyobb támogatást kapjanak az elektromos autókra. Ezt a jogalkotók is észrevették, úgyhogy még az új pályázat indulás előtt bezárták ezt a kiskaput.

Hétfőtől lehet igényelni az állami támogatást elektromos autó vásárlására, de még az új pályázat elindulása előtt egy kicsit módosítottak a feltételeken, bezártak egy kiskaput a kiírásban. Magánszemélyek és cégek elektromos autókra 11 millió forintos vételárig 2,5 milliós, 11 és 15 millió forint közötti vételár esetén pedig 500 000 forintos állami támogatást tudnak igényelni, személyszállítással foglalkozók 15 milliós értékhatárig 55 százalékos, valamint a feltételeknek megfelelő segédmotor kerékpárok esetén szintén 55 százalékos állami támogatást fognak kapni - áll az eredeti kiírásban.

A változást a villanyautosok.hu szakportál szúrta ki a szabályzatban: a változtatásra azért lehetett szükség, mert sokakban felmerült, hogy kijátsszák a rendszert, és taxis vizsgát tesznek, hogy 55 százalékos támogatást kapjanak a villanyautóra. Ez a kiskapu most bezárult, így senki ne akarjon papíron taxis lenni: a feltételek közé ugyanis most bekerült, hogy kizárólag olyan személygépkocsis személyszállítással foglalkozó nem természetes személyek jogosultak az állami támogatásra, akiknek az engedélyének kiállítási dátuma legkésőbb 2020 május 20. A személytaxi szolgáltatásra nem vonatkozik ez az időbeli korlátozás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52