24 °C Budapest
A magyarok több mint harmada még mindig ősrégi járgányokkal furikázik

A magyarok több mint harmada még mindig ősrégi járgányokkal furikázik

2019. december 9. 15:30

A hölgyek, avagy a férfiak költenek többet autóvásárláskor? Hányszor cserél autót egy átlagos tulajdonos? Milyen idős autókkal furikázunk? Milyen autókra keresnek a magyar internetezők? - ezekre a kérdésekre keresi a választ egy friss felmérés, melyre összesen 12 ezren válaszoltak.

Az elöregedő, a KSH adatai szerint átlagosan 14,2 éves hazai autóállománnyal kapcsolatos adatok alátámasztásaként a Használtautó.hu által megkérdezettek 34 százalékának 11-15 éves, további 23 százaléknak 16-20 éves, 12 százaléknak pedig 20 évnél is idősebb autója van.

Vagyis a válaszadók több, mint egyharmada 16 évesnél is öregebb autót hajt.

Ami az első saját személygépkocsi óta számított autócseréket illeti, úgy fest, hogy a hölgyek ragaszkodnak jobban az elsőként kiszemelt négykerekűhöz: a férfiak 31 százaléka háromnál is többször cserélt autót, ezzel szemben a hölgyek 33 százaléka egyszer sem. 

Az autóvásárlásra szánt összegeket áttekintve szintén érdekes különbségre derült fény a női és a férfi autótulajdonosok között.

  • A válaszadók legnagyobb hányada (39%) 1 és 3 millió forint, 22 százalékuk 500 ezer és 1 millió forint közötti összeget költött legutóbb autóvásárlásra.
  • 500 ezer forintnál kevesebbet a megkérdezett 13 százalékaa, 3 és 5 millió forint között 15 százalékuk, 5 millió forintnál többet pedig 11 százalékuk fordított személygépjármű megvételére.
  • Nemek szerinti bontásban viszont mindenképpen érdekes, hogy míg a hölgyek 25 százaléka vásárolt 500 ezer forintnál olcsóbb autót, a férfiaknál ez az arány csupán 12 százalék.

Milyen autókra keresnek a magyar internetezők? 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legtöbb potenciális eladót és vevőt elérő Használtautó.hu adatai szerint míg a használt autót csak 3 millió forintig keresőknél az első két hely továbbra is az Opel Astra és a Ford Focus modelleké, a harmadik hely már a modellmegjelölés nélkül, de BMW-t keresőké. A 3-10 millió forint közötti ársáv még érdekesebb preferenciát mutat: itt a leginkább az jellemző, hogy Mercedes-Benz vagy BMW a vevők vágya, de harmadik helyen azért ott egy konkrét modell, a Skoda Octavia is. 

Átrendeződés is látható a piacon, tavaly a 3-10 millió forintos ársávban még az Audi A4 és A6 modellekre, valamint a BMW 3-as sorozatára indult a legtöbb keresés, a Skoda Octavia csak a negyedik helyen állt, míg a modellpreferencia nélküli, most itt leginkább jellemző Mercedes-Benz keresések csak az ötödik helyen szerepeltek. A változás egyébként nem az említett modellek keresletének csökkenéséből, hanem például a használt Mercedesek átlag feletti keresletbővüléséből adódik. Míg a Használtautó.hu kereséseinek száma idén általánosságban 21 százalékkal nőtt, a 3 millió forint feletti ársávban a modellmegkötés nélküli Mercedes-keresésekből 81 százalékkal többet regisztráltunk. Viszont összességében, import, tulajdonosváltás és keresés szerint jelenleg az Opel Astra a piac legnépszerűbb használt autója

- mondta Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?