2 °C Budapest
Ilyen csicska előzést még nem láttál: egy papírlap se fért volna el a két autó között

Ilyen csicska előzést még nem láttál: egy papírlap se fért volna el a két autó között

2017. június 28. 14:31

Egyre több a másokra nem figyelő autós az utakon. A telefonálás mellett a veszélyes manőverezés, illetve a gyorshajtás a balesetek elsődleges forrása. Ilyen az is, ha rossz helyen és rossz időben kezdünk előzésbe, amivel nemcsak magunkat, hanem több autó utasát is veszélyeztetjük, ami már büntetőjogi kategória. Videón mutatjuk az életveszélyes autóst.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közúti balesetek jelentős része a gyorshajtás miatt történik, de a legsúlyosabb balesetzek a rosszul kivitelezetzt előzésekből lesznek, mivel ilyenkor rendszerint frontálisan ütköznek az autók. Persze van, hogy tényleg centimétereken úlik a baleset, az alábbi felvételen is egy ilyen látható, ahol a két autó között talán már egy papírlap se fért volna el:

Annyit érdemes megemlíteni, hogy a videó letöltője szerint a dátum rosszul lett vízjelezve (a egyértelműen nem este fél 10-kor tölrtént a rögzítés), a valós dátum 2017. június 17. délben történt a baleset közeli eset. Az eset egyébként valószínűleg kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát is, amely büntetőjogi felelősségrevonással is végződhet, a "legszebb" az egészben, hogy mindezt azért, hogy két perccel előbb érjen oda az úti céljára.

A teljes felvételt egyébként itt nézheted meg:

A balesetekre nehezen lehet felkészülni, azonban sokat segít, ha betartjuk a KRESZ szabályait és kerüljük a veszélyes helyzeteket. Ez elsősorban azt jelenti, hogy manővereinkkel ne kényszerítsünk más autóst hirtelen irányváltásra, illetve fékezésre. Pénzügyileg is érdemes felkészülni az ilyen helyzetekre. Ugyan a kgfb fizethet, azonban ha mi voltunk a hibásak, akkor vagy saját zsebből kell fizetnünk az autó javíttatását, vagy cascóval biztosíthatjuk magunkat. Persze a személyi sérülésekre is érdemes gondolni, ebben a balesetbiztosítás, az életbiztosítás lehet segítségünkre.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv
2. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?