20 °C Budapest
Autósok, figyelem! Így csökkenthetők a büntetőpontok

Autósok, figyelem! Így csökkenthetők a büntetőpontok

2015. szeptember 24. 13:30

Továbbra sem tudni, hogy mikortól lehet online lekérdezni a közlekedési büntetőpontok számát. Az erre vonatkozó fejlesztések tervezési szakaszban vannak - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala.

Idén júniusban 51, júliusban 37, augusztusban pedig 38 gépkocsivezető kereste meg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, hogy kiderítse, hány büntetőpontot gyűjtött össze. Ennek lekérdezése ma még kicsit bonyolult, hiszen nem működik az Ügyfélkapu rendszerén keresztül. A hivatal sajtóosztályának tájékoztatása szerint céljuk, hogy a jövőben saját portálukon gyorsan, és könnyen hozzáférhessenek az állampolgárok.

Az InfoRádióhoz eljuttatott közlemény szerint a közúti közlekedési előéleti pontrendszer adatszolgáltatásra vonatkozó fejlesztések tervezési szakaszban vannak. Az elképzelések szerint nem az Ügyfélkapun, hanem a hivatal honlapján lévő Webes Ügysegéd rendszerében működik majd a lekérdezés.

Ma már egyébként több ügy is intézhető ily módon. Például erkölcsi bizonyítvány igénylése vagy ellenőrzése, vagy személyi igazolvány elvesztése ellopása is jelenthető ezen a felületen. A Hivatal honlapján 2013. január 1. óta elérhető a Webes Ügysegéd alkalmazás, amelynek célja az ügyfelek és a hatóság adminisztratív terheinek csökkentése, a teljes körű elektronikus ügyintézés megvalósítása.

Ha valaki arra kíváncsi, hogy hány büntetőpontot gyűjtött össze, egy kérelmet kell írnia a hivatalnak. Ezt elküldheti postán, email-ben és faxon is. A tájékoztatás ingyenes. Az ügyintézési határidő pedig 21 nap.

Ha valaki előéleti pontot kap, arról a hatóság mindig küld tájékoztatót. A Nyilvántartó pedig hivatalból értesíti a járművezetőt, ha pontjainak száma elérte a 13-at. Ha a járművezető nyilvántartott pontjainak száma elérte vagy meghaladta a 18-at, akkor a hatóság visszavonja a járművezető jogosítványát. A sofőrnek pedig utánképzésen kell részt vennie.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A járművezető önkéntes utánképzéssel is csökkentheti nyilvántartott pontjainak számát. Erre bármelyik kormányhivatalnál jelentkezhet. Ezt követően a hivatal jelöli ki azt az intézményt, ahol részt kell venni egy tanfolyamon.

 Az utánképzés hasonlít egy KRESZ oktatáshoz, felmérik a közlekedési ismereteket, próbavezetést tartanak és pszichológiai vizsgán kell részt vennie a sofőrnek. A képzés költsége és időtartalma változó, ez a jogosítvány kategóriájától függ.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?