Ezért egyre drágábbak a használt autók

Pénzcentrum
2014. február 12. 09:32

Mostantól vagyonszerzési illetéket kell fizetni a külföldön vásárolt használt autók forgalomba helyezésekor is. Eddig ugyanis csak a Magyarországon vásárolt használt autók után kellett fizetni az illetéket, emiatt pedig versenyhátrányban voltak a hazai használtautó kereskedők az importálókkal szemben - írja cikkében a Világgazdaság.

"Mindenképpen helyes lépés volt az Illetéktörvény módosítása, hiszen most már az előírások a piac minden szereplőjére egyaránt vonatkoznak" - vélekedett Frank György, a 35 értékesítési ponttal rendelkező Das Weltauto használtkocsi-hálózat márkavezetője.

"A baj csak az - emelte ki Frank György -, hogy amióta a padlón van az új autó értékesítés, egyre kevesebb fiatal használt kocsit akarnak új modellre cserélni, így alig van hazai utánpótlás a használtpiacon. A jó gépkocsik nagyon rövid idő alatt gazdára találnak, ugyanis a hazai érdeklődők mellett itt vannak a külföldi vevők is, akik típustól, mérettől, felszereltségtől függetlenül viszik határon túlra a fiatal, 1-3 éves gépkocsikat".

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16