15 °C Budapest

A havazás és az áradás nehezíti a közlekedést az utakon

MTI
2013. április 3. 13:04

Az ár-, és belvízi védekezés mellett a hófúvás és a havazás miatt kiadott elsőfokú riasztás is többletfeladatot ad a katasztrófavédelemnek, és az időjárási körülmények nehezítik több megyében a közúti közlekedést.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-nek küldött szerdai közleményében tudatta: a magyarországi folyószakaszokon jelenleg 1491 kilométer hosszon a Túr, a Lónyai főcsatorna, a Tarna, a Hármas-Körös, a Rába és Mura folyókon elsőfokú, 542 kilométer hosszon a Kraszna, a Takta, a Sajó, a Hortobágy-Berettyó, a Berettyó, a Sebes-Körös és az Ipoly folyón másodfokú, míg 351 kilométer hosszon a Zagyva, a Hortobágy- Berettyó, a Fekete-, Fehér- és Kettős-Körös, valamint a Zala folyón harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Jelenleg öt megye 11 településén árvízi, 15 megye 48 településén belvízi védekezést folytatnak, a belvízzel elöntött terület nagysága országosan 155 ezer hektár, és ez közel 30 ezerrel több, mint két nappal ezelőtt. Tizenkét vízügyi igazgatóság területén 15 szakaszon elsőfokú, 46 szakaszon másodfokú, kilenc szakaszon pedig harmadfokú belvízvédelmi készültség van, és több mellékutat is le kellett zárni az ország területén.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?