18 °C Budapest

Olcsó autóhoz olcsó biztosítás is jár?

Pénzcentrum
2013. április 1. 19:37

A felmérések szerint a magyar autók átlagéletkora megközelíti a 12 évet, de kis utánajárással már elérhető áron juthatunk hozzá egy fele annyi idős használt autóhoz. Az alsóbb kategóriás gépjárművek esetén a biztosítás sem nullázza le a pénztárcánkat; már havi 3-4 ezer forintért is találunk teljes körű cascót, a kötelezővel együtt pedig havonta akár 5 ezer forintból teljes körű védelemmel rendelkezhetünk.

A használtautó piac évek óta lejtmenetben van: szinte eltűntek a 3-4 éves járművek, a piacot a 10 évnél idősebb autók uralják, ma Magyarországon a forgalomban lévő autók átlag életkora 12 év. Mivel folyamatosan öregszik a hazai járműállomány, ezért idén várhatóan kitolódik 13 évre az átlagkor.

A használtautó-forgalom több mint felét a 900 ezer-1 millió átlagárú kisautó, illetve alsó-középkategóriás autók teszik ki, míg a felső kategóriás nagykocsik a piac alig 2-3 százalékát.

Biztosítást néhány ezerért

Egy korábbi felmérés szerint az autósok közel 75 százaléka úgy gondolja, hogy a jelenlegi árak mellet nincs kerete a casco biztosításra, azok közül, akik mégis emellett döntenek, a döntő többség még mindig elsősorban az ár alapján választja ki a biztosítását és csupán 15-15 százalék vesz figyelembe egyéb szempontokat - tájékoztatta lapunkat a PBA Biztosítási Alkusz.

2012-ben a casco díjak átlagosan 80 ezer forint körül voltak és nem tapasztalható szignifikáns változás az évközi casco szerződések díjaiban 2013-ban sem. Kis-és középkategóriás autók esetén ez az összeg 50 ezer alatt, míg a felső kategóriában 150 ezer ft felettiek. Ráadásul néhány biztosító termékkínálatában már megjelentek a 8 évnél idősebb, 10-12 éves autókra is köthető casco biztosítások.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"2012-ben jelentős díjcsökkenést tapasztaltunk a casco piacon. A közhiedelemmel ellentétben idősebb autókra is érdemes és lehet elérhető áron casco biztosítást kötni; akár már havi 4-5 ezer forintért is találhatunk teljes körű cascót." - hívta fel a figyelmet Galántai Zsolt, a PBA dealer üzletág igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm