21 °C Budapest
The wax candle glows in the dark.

Tragédia! Meghalt a legendás kisker-guru: gyászol az egész boltos világ

2024. május 21. 18:05

90 éves korában meghalt Bruce Nordstrom. Annak idején családi cipőboltjából fejlesztette ki a Nordstrom nemzetközi divatbirodalmat, maga után jelentős örökséget hagyva mint üzleti zseni - írta a Daily Mail.

Bruce Nordstrom, aki a családi cipőboltot nemzetközi divatóriássá, a Nordstrom Inc.-vé fejlesztette, 90 éves korában hunyt el. Halálának helyszíne Washington állam volt, ahol felesége, Jeannie társaságában érte a vég. A halálhírt a családja közölte.

Erik és Pete Nordstrom, Bruce fiai - akik jelenleg is fontos pozíciókat töltenek be a cégnél - a közleményben méltatták apjukat mint üzleti vezetőt és közösségi személyiséget. Bruce Nordstrom vagyonát 1 milliárd dollárra becsülték, 1995-ben adta át a vállalat irányítását utódainak. Az igazgatótanács elnökeként 2006-ban vonult vissza.

A Nordstrom története 1901-re nyúlik vissza, amikor Bruce nagyapja, John Nordstrom és társa egy cipőboltot nyitottak Seattle-ben. A vállalkozás gyorsan bővült, és az 1960-as években már az ország legnagyobb cipőüzlet-lánca lett. Az évek során tovább terjeszkedtek női-, férfi- és gyermekruházati termékekkel is.

Bruce Nordstrom vezetése alatt a vállalat jelentős növekedést ért el, többek között Kaliforniában való terjeszkedés révén. A sikerhez hozzájárult az is, hogy 1971-ben tőzsdei cég lett, és megnyitotta első alacsonyabb árfekvésű üzletét, a Nordstrom Rack-et. A kritikusok kezdetben szkeptikusak voltak a terjeszkedést illetően, de Bruce Nordstrom kitartása meghozta gyümölcsét. A vállalat online platformot is indított 1998-ban, ami tovább erősítette piaci pozícióját.

2023-ra globális bevétel tekintetében mintegy 14,2 milliárd dollárt jelentett a cég, míg nettó nyeresége a pénzügyi év végén 134 millió dollár volt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bruce Nordstrom és családtagjai próbálták magánkézbe venni a vállalatot 2017-ben, de ezek az erőfeszítések kudarcot vallottak. Ennek ellenére újabb tárgyalásokba kezdtek.

Bruce Seattle-ben született 1933-ban és már fiatalon elkezdett dolgozni családi boltjukban. Egyetemi tanulmányait követően rövid ideig katonai szolgálatot teljesített, majd visszatért az üzlethez. Feleségétől három fia született, akik mindannyian részt vettek a családi vállalkozásban. Az idősebb Bruce halálát követően özvegye Jeannie mellett túlélte két fia: Peter és Erik; nővére Anne Gittinger; valamint hét unokája. Legidősebb fia Blake rákban hunyt el 2019-ben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem