Kiderült a Lidl-titok: ezzel etet minket a német diszkontlánc

2018. december 5. 11:02

Ma már bárki egy helyen elintézheti a nagybevásárlást, nem kell a különböző termékekért különböző áruházakba rohangálni. Látva a hatalmas választékot, joggal merülhet fel a vásárlóban: mégis ki dönt arról, mely termékek kapjanak helyet a polcokon? Mielőtt a vásárlók elé kerül, ki az, aki kipróbálja, teszteli a különböző élelmiszereket? Hogyan kerülhet be egy kisvállalat termékével az áruházba? A Lidl sajtóeseményén jártunk, ahol ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Ma már, ha valaki el szeretné intézni a heti vagy havi nagy bevásárlást, nem feltétlenül kell több üzletbe betérnie, egy helyen is megkap mindent. Óriási a választék, egy helyen akár több ezer termék közül válogathatnak a vásárlók. Joggal merül fel a kérdés: mégis ki dönt arról, mely termékek kerülhetnek be például egy diszkontáruház polcaira? Mielőtt a vásárlók elé kerül, van-e valaki, aki megkóstolja a hús-, tejtermékeket, édességeket?

A Lidl Magyarország minden új termékbevezetésekor vakteszten veti össze termékeit a konkurens termékekkel. A már piacon lévő termékek esetében az elmúlt évben tervezetten és szúrópróba szerűen közel 900 érzékszervi tesztet végezett a Lidl Magyarország, melyek egy részét független akkreditált laboratóriummal végeztetett, míg a többi esetben házon belüli érzékszervi vizsgálat történt. A belső teszteken a beszerzési és a minőségbiztosítási osztályokon dolgozó kollégák vesznek részt

 - tudtuk meg a Lidl által szervezett sajtóeseményen, ahol bepillantást nyerhettünk abba, hogyan is zajlik egy független laboratórium által végzett vakkóstoló.

Novemberben amúgy az Aldi is szervezett hasonló sajtóeseményt, amelyről a Pénzcentrum is beszámolt. A sajtóbejárás középpontjában a termékbeszerzések mellett egy, az üzlet életében átlagosnak mondható vakteszt állt, amiben a meghívott 15-20 újságíró 8 különböző termékkört tesztelt, ezekben természetesen megtalálhatók voltak a diszkont sajátmárkás termékei is. A teszt eredményét és beszámolónkat itt olvashatod el.

Minden terméket megkóstolnak

A Lidl Magyarország állandó kínálatában az 1400-at is meghaladó különböző termék található meg, melyeket rendszeres időközönként ellenőriznek. A független laboratóriumi vizsgálat alkalmával minimum 12 ember végzi a kóstolást, akik több, összehasonlítható terméket kóstolnak meg és hasonlítanak össze.

Egy ilyen kóstolóba nyerhettek bepillantást a sajtó munkatársai. 5 különböző virslit, pisztáciát és zselés szaloncukrot kóstoltunk. A virsliket csomagolás nélkül, normál és főtt állapotban tekinthettük meg kóstolás előtt, ez alapján kellett pontozni a külső megjelenést. Ezután mindenki megkapta a falatokat, amelyeknek értékelni kellett az illatát, állagát, ízét, ezen belül a sósságot és fűszerességet. Végül egy sajátmárkás, úgynevezett "budget-termék" győzött a teszten, a Lidl terméke a második lett.

A pisztáciáknál is hatalmas különbségek voltak, a méret, a sósság, az illat vagy a szín tekintetében is. A Lidl terméke itt is a 2. helyezést érte el. Az 5 kóstolt szaloncukor minőségében szintén óriási különbségeket tapasztalhattunk, volt, holtversenyben végzett végül a Lidl és egy másik cég terméke.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Arra a kérdésre, mi történik akkor, ha egy profik által végzett vakteszten valamelyik termék elhasal, a cég közölte, a tesztek eredménye rendkívül fontos a vállalat számára, így ezek alapján az adott termék kifogásolt tulajdonságai fejlesztésre ill. módosításra kerülnek.

A diszkontlánctól megtudtuk, a  Lidl Magyarország áruházaiban közel 60 százalékos a magyar termékek aránya.

Arra a kérdésre, egy hazai kis-vagy középvállalkozás hogyan juttathatja be az áruházba a termékét,  a cég közölte, a hazai beszállítói körének és ezen keresztül szortimentjének bővítése érdekében a vállalat 2013 márciusában elindította a "Lidl a magyar beszállítókért" programot, majd 2016-ban a "Beszállítói Akadémia" eseménysorozatot, amelyek keretén belül a hazai termelők és beszállítók a szakmai szervezetek képviselőinek segítségével pontos képet kaphattak az egyes területek helyzetéről, a fejlődési lehetőségekről, valamint közvetlenül egyeztethettek a Lidl munkatársaival, hogy miként válhatnak az áruházlánc beszállítóivá. Kiderült, három év alatt 45 százalékkal növelte hazai beszállítóinak számát a Lidl.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm