2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Kiderült a Lidl-titok: ezzel etet minket a német diszkontlánc


Ma már bárki egy helyen elintézheti a nagybevásárlást, nem kell a különböző termékekért különböző áruházakba rohangálni. Látva a hatalmas választékot, joggal merülhet fel a vásárlóban: mégis ki dönt arról, mely termékek kapjanak helyet a polcokon? Mielőtt a vásárlók elé kerül, ki az, aki kipróbálja, teszteli a különböző élelmiszereket? Hogyan kerülhet be egy kisvállalat termékével az áruházba? A Lidl sajtóeseményén jártunk, ahol ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Ma már, ha valaki el szeretné intézni a heti vagy havi nagy bevásárlást, nem feltétlenül kell több üzletbe betérnie, egy helyen is megkap mindent. Óriási a választék, egy helyen akár több ezer termék közül válogathatnak a vásárlók. Joggal merül fel a kérdés: mégis ki dönt arról, mely termékek kerülhetnek be például egy diszkontáruház polcaira? Mielőtt a vásárlók elé kerül, van-e valaki, aki megkóstolja a hús-, tejtermékeket, édességeket?

A Lidl Magyarország minden új termékbevezetésekor vakteszten veti össze termékeit a konkurens termékekkel. A már piacon lévő termékek esetében az elmúlt évben tervezetten és szúrópróba szerűen közel 900 érzékszervi tesztet végezett a Lidl Magyarország, melyek egy részét független akkreditált laboratóriummal végeztetett, míg a többi esetben házon belüli érzékszervi vizsgálat történt. A belső teszteken a beszerzési és a minőségbiztosítási osztályokon dolgozó kollégák vesznek részt

 - tudtuk meg a Lidl által szervezett sajtóeseményen, ahol bepillantást nyerhettünk abba, hogyan is zajlik egy független laboratórium által végzett vakkóstoló.

Novemberben amúgy az Aldi is szervezett hasonló sajtóeseményt, amelyről a Pénzcentrum is beszámolt. A sajtóbejárás középpontjában a termékbeszerzések mellett egy, az üzlet életében átlagosnak mondható vakteszt állt, amiben a meghívott 15-20 újságíró 8 különböző termékkört tesztelt, ezekben természetesen megtalálhatók voltak a diszkont sajátmárkás termékei is. A teszt eredményét és beszámolónkat itt olvashatod el.

Minden terméket megkóstolnak

A Lidl Magyarország állandó kínálatában az 1400-at is meghaladó különböző termék található meg, melyeket rendszeres időközönként ellenőriznek. A független laboratóriumi vizsgálat alkalmával minimum 12 ember végzi a kóstolást, akik több, összehasonlítható terméket kóstolnak meg és hasonlítanak össze.

Egy ilyen kóstolóba nyerhettek bepillantást a sajtó munkatársai. 5 különböző virslit, pisztáciát és zselés szaloncukrot kóstoltunk. A virsliket csomagolás nélkül, normál és főtt állapotban tekinthettük meg kóstolás előtt, ez alapján kellett pontozni a külső megjelenést. Ezután mindenki megkapta a falatokat, amelyeknek értékelni kellett az illatát, állagát, ízét, ezen belül a sósságot és fűszerességet. Végül egy sajátmárkás, úgynevezett "budget-termék" győzött a teszten, a Lidl terméke a második lett.

A pisztáciáknál is hatalmas különbségek voltak, a méret, a sósság, az illat vagy a szín tekintetében is. A Lidl terméke itt is a 2. helyezést érte el. Az 5 kóstolt szaloncukor minőségében szintén óriási különbségeket tapasztalhattunk, volt, holtversenyben végzett végül a Lidl és egy másik cég terméke.

Arra a kérdésre, mi történik akkor, ha egy profik által végzett vakteszten valamelyik termék elhasal, a cég közölte, a tesztek eredménye rendkívül fontos a vállalat számára, így ezek alapján az adott termék kifogásolt tulajdonságai fejlesztésre ill. módosításra kerülnek.

A diszkontlánctól megtudtuk, a  Lidl Magyarország áruházaiban közel 60 százalékos a magyar termékek aránya.

Arra a kérdésre, egy hazai kis-vagy középvállalkozás hogyan juttathatja be az áruházba a termékét,  a cég közölte, a hazai beszállítói körének és ezen keresztül szortimentjének bővítése érdekében a vállalat 2013 márciusában elindította a "Lidl a magyar beszállítókért" programot, majd 2016-ban a "Beszállítói Akadémia" eseménysorozatot, amelyek keretén belül a hazai termelők és beszállítók a szakmai szervezetek képviselőinek segítségével pontos képet kaphattak az egyes területek helyzetéről, a fejlődési lehetőségekről, valamint közvetlenül egyeztethettek a Lidl munkatársaival, hogy miként válhatnak az áruházlánc beszállítóivá. Kiderült, három év alatt 45 százalékkal növelte hazai beszállítóinak számát a Lidl.

JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 613 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 14 634 forintos törlesztőt (THM 10,14%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS