2019. június 20. csütörtök Rafael

Döbbenetes, mire szivattyúzzák saját pénzük a magyarok: de meddig?


Nem csak többet, hanem másra is költünk, mint korábban. Mobilból, ruhából, padlóburkolóból, bútorból nőttek leggyorsabban a vásárlások az elmúlt években. A legnagyobb boltos költekezési szelet persze az élelmiszer, de a második az építőanyag, barkács piac, a harmadik pedig a kozmetika, testápolás.

Nem csak többet, hanem másra is költünk, mint korábban. Mobilból, ruhából, padlóburkolóból, bútorból nőttek leggyorsabban a vásárlások az elmúlt években. A legnagyobb boltos költekezési szelet persze az élelmiszer, de a második az építőanyag, barkács piac, a harmadik pedig a kozmetika, testápolás. Nem sokkal marad le a ruházat értékben sem. És jönnek az újabb változások is a pénztárcánk világában. A jövőben a boltos lakáskiadások mozgatják nagyobb erővel a kiskereskedelmi piacot - írja közleményében a blokkk.com

Ezen felül a lakáspiac várható gyorsulása előreláthatóan az eddigieknél jobban pörgeti majd a lakhatással kapcsolatos boltos kiadásokat is, így a bútor, lakásfelszerelés, valamint az építőanyag vásárlásokat. Az elektronikában a mobiltelefonvásárlások még egy jó ideig tarolni fognak, hiszen az okostelefonok egy sor más szolgáltatást is kiváltanak, évről-évre jönnek az újdonságok, például a hajtogatós fajta már olvasókönyvnek is jó, fényképezőgépet pedig felesleges is külön vásárolni.

Nem várt kiadásod akadt? Személyi hitelekért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A legnagyobb költekezési szelete a boltos világnak persze az élelmiszer. Az élelmiszerek piaca komótosabban mozgott eddig is, itt mindig pontosabban számolgatnak a háziasszonyok, miből mennyit vegyenek. Itt a drágulás fékezi majd a nagyobb sebességre kapcsolást, amivel egy darabig szembe kell nézni vásárláskor - írja a portál.

A költekezés értékét nézve a második a sorban az építőanyag, barkácscikkek piaca. Ez nyilván összefügg azzal, hogy növekedett az elmúlt években is a lakáspiac, ami húzta a hozzá kapcsolódó boltos vásárlásokat is.

A boltos áruterületek növekedését nézve egyértelmű, hogy átalakul a családi költekezés szerkezete, a leggyorsabban megugró területek súlya, részben az előbbiekkel összefüggésben, sokat nő a jövőben is. Ide tartozik még a bútor, lakástextília is.Ha több a pénz a családi kasszában, többet is adnak magukra a vásárlók, így jócskán megugrott a ruházati féleségek és a kozmetikumok, testápolási cikkek forgalma is. Ezek is előreláthatóan továbbra is az átlagnál gyorsabban növekvő területei lesznek a boltos világnak - írja a blokkk.

A tartós elektromos háztartási gépek piaca lehet még az, ahol nagyobb növekedés várható az eddigieknél, a lakáspiac további bővülésével összhangban. Jelentősebben bővülhet a sportszer, hobbi-, játékok piaca is, hiszen például egyre divatosabb a sportos életmód, a játékvásárlás pedig a gyermekes családok örök vásárlási programja - áll a közleményben.

A ruhás piacon belül a használt cikkek vásárlása érthető okok miatt lefékeződött, de azért még léteznek a turkálók. De a finoman szólva sokkal drágább órákra, ékszerekre sem költünk többet, ez a piac sem nő fergeteges ütemben, úgy látszik, a luxus nem sürgős. Persze, karórából van nagyon olcsó is.

Sajátos területe a boltos világnak az üzemanyagok piaca, ahol azért jelentős a vállalkozások vásárlásainak súlya. Elkülönítve célszerű kezelni a gyógyszer és gyógyászati eszközök vásárlásait is. És a dohányboltok sem szokványosak, de viszik a pénzt szépen ők is. Érdekes módon az alkoholféleségek piaca jócskán átlag alatti ütemben nőtt, a könyv, újság, papíráruk vásárlása sem mozdult sokat, egyes építőanyagféleségek forgalma pedig vissza is esett.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

Lidl

06.20-06.26
Országos

Interspar

06.13-06.19
Országos

Spar

06.13-06.19
Országos

Aldi

06.13-06.19
Országos

Lidl

06.13-06.19
Országos

  Ajánlatunk