2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

695 forintért árulja a sztárbort a Lidl: ebből érdemes bespájzolni!

Ma már nem kell vagyonokat költenünk arra, hogy jó bort kapjunk valamelyik áruházban: elég elmenni a legközelebbi Lidlig, Aldiig vagy Tescóig és biztosan találunk valami kedvünkre valót. A szaklapok is sorra méltatják ezeket a borokat, érdemes nyitott szemben járni. Most például féláron, mindössze 695 forintért vásárolhatjuk meg a 2014-es évjáratú Contado Del Grifo Chianti Classico vörösbort.

Az utóbbi időben egyre több kiváló minőségű bort találni a különböző áruházakban, megfizethető áron. Érdemes nyitott szemmel járni és elidőzni kicsit az áruházláncok boros részlegénél: igazi kincseket találhatunk.

A Művelt Alkoholista borblog egyik szerzője a hétvégén az egyik Lidlben bukkant egy 2014-es évjáratú Contado Del Grifo Chianti Classico vörösborra. A Vivino nevű, borokat értékelő közösségi alkalmazás adatbázisa alapján az átlagára 1300 forint és 363 értékelés alapján 3 csillagot ért el az 5-ből. 

"Igazán jó alap-chianti, hozza a tipicitást, és nem vét hibát. Ilyen illata csak olasz vörösnek lehet: aszalt meggyes, finoman gyógynövényes és bőrös, egyszerűen nemességet áraszt. Kellően gyümölcsös és intenzív, hovatovább szokatlanul tiszta" - írják a blogon. Azt is megjegyzik, hosszasan tartogatni viszont nem érdemes, ha megvettük, néhány hónapon belül igyuk is meg.

Az ital egyébként 10 pontot kapott a Gault & Millau keretei közt működő borblogtól, ami nagyjából annyit tesz, a bort szívesen innák máskor is, és az íze, illata alapján valószínűleg fel is ismernék. A palackot Budán, a Huszti úti üzletben vették.

Ha valaki esetleg ráakad másik Lidl-ben is, és nem veszi meg azonnal az összes fennmaradó palackot, küldje el nekünk a helyszínt a penzcentrum@penzcentrum.hu címre, hogy tájékoztathassuk róla a többi olvasót is.

Olvasóinktól tudjuk, hogy a békéscsabai Lidlben még akad néhány palack, és a vecsési áruházba is érdemes betérni. A lőrinci Lidlben, a Gloriett lakótelep mellett, valamint Nyíregyházán, a Pazonyi úti boltban is akad még a borból. Ha valaki Dunakeszin jár, a Berek utcai Lidlben is talál az italból, és a budapesti, 13. kerületi, Béke téren lévő üzletben is lehet még vásárolni belőle. A rákospalotai üzletben is lehet még venni belőle.
Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Te se tárgyalj többet külföldivel, mielőtt ezt elolvasod

Letisztult csárton mutatjuk be ma, hogy milyen tárgyalási technikákat követnek a világ különböző népei. Balról jobbra haladva eljutunk a legkonfrontatívabb izraeliektől a legkevésbé konfrontatív...
 

Így készíts szuperfinom csokiszuflét két hozzávalóból

Beköszöntött az ősz, a hideg, nyirkos, hétköznap estéken nagyon jól esik valami csokis édesség. Ha nem akarsz órákat kínlódni a konyhában, és nem akarsz ezreket sem hagyni a cukrászdában, akkor...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos