31 °C Budapest
Container ships and gantry cranes

Te is rendeltél mostanában a Temuról, Sheinről? Hidegzuhany érheti a magyar vásárlókat, nem ezért fizettek

2024. június 6. 20:14

A vámügynökök felfüggesztése késedelmet okozhat a temus és a sheines rendelések szállításában, miután az amerikai hatóságok növelték az ellenőrzéseket a csempészett áruk megfékezése érdekében. 

Los Angelesben, a Reuters hírügynökség június 6-i jelentése szerint az amerikai vámhatóságok új szigorításokat vezettek be, amelyek érintik a Shein és Temu online kiskereskedelmi óriásokat. Ezek a vállalatok több milliárd dollár értékű, olcsó online megrendeléseket kezelnek, és a változások várhatóan késedelmet okoznak a szállításban. Az amerikai Vám- és Határvédelem (CBP) nemrégiben felfüggesztett több vámügynököt egy gyorsított vámkezelési programban, ami aggodalmakat vet fel a csempészett áruk országba történő behozatalával kapcsolatban.

A CBP döntése része annak az erőfeszítésnek, hogy megerősítsék az ellenőrzést az amerikai repülőtereken és felülvizsgálják a vámügynökök által benyújtott elektronikus adatokat. A szigorítás hatása minden belépési kikötőre kiterjed,

így elkerülhetetlenek lesznek a késedelmek.

Ez különösen fontos időszakban történik, amikor előrejelzések szerint több mint 1 milliárd csomag érkezik az Egyesült Államokba, főleg Kínából. A Shein és Temu e-kereskedelmi vállalatok nagymértékben támaszkodnak egy olyan gyorsított vámkezelési eljárásra, amely lehetővé teszi 800 dollár vagy annál alacsonyabb értékű küldemények gyorsabb feldolgozását. A programban részt vevő brókerek jelentős adminisztratív terhet vesznek át az exportőröktől és fuvarozó cégektől.

A CBP intézkedései politikai nyomás közepette születtek meg, céljuk az amerikai vállalkozások védelme és az illegális kábítószer-behozatal megfékezése. Kritikusok szerint a jelenlegi szabályozás előnyt biztosít külföldi e-kereskedelmi cégeknek hazai versenytársaikkal szemben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az illinois-i SEKO Logistics beperelte az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bíróságot a CBP döntése miatt, állítva, hogy nem kapott megfelelő értesítést vagy lehetőséget a helyzet orvoslására. A SEKO azt is közölte, hogy feltételesen visszaállították őket mindkét vitatott programban.

Míg néhány nagy logisztikai vállalatot, mint például a UPS és DHL Express nem érintett a felfüggesztés, másoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez az új kihívásokhoz. Az intézkedések célja egyértelműen a csempészett áruk behozatalának megnehezítése és a biztonságosabb kereskedelmi környezet megteremtése.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem