Whitestown - Circa November 2022: SHEIN e-commerce distribution center. SHEIN is one of the largest fashion and accessory retailers in the world.

Hatalmas dobásra készül a Shein, a magyar vásárlók is örülhetnek: mit lép erre a Temu, H&M?

2024. június 4. 19:00

A Covid-járvány alatt a népszerűségét jelentősen növelő, környezetvédelmi és munkaügyi vitákkal övezett fast fashion óriás, a Shein tervei szerint hamarosan a londoni tőzsdén értékesítheti részvényeit, ami a vállalat értékét akár 66 milliárd dollárra is emelheti - írta meg a BBC.

A Shein nevű kínai fast fashion cég, melynek népszerűsége a Covid alatt jelentősen megnőtt, hamarosan tervezi részvényeinek értékesítését a londoni tőzsdén. A vállalat értékét potenciálisan 66 milliárd dollárra (51,7 milliárd font) becsülik. A Shein olcsó ruhák széles választékát kínálja, melyet közösségi média influencerekkel végzett kampányok támogatnak. Azonban a cég környezetvédelmi gyakorlata és az ellátási láncban alkalmazott kényszermunka miatt súlyos bírálatok érik.

A Shein nemrég elindított egy viszonteladói platformot Franciaországban, melyet az Egyesült Királyságban és Németországban is terveznek bevezetni. Az Egyesült Királyság lett a részvények értékesítésének preferált helyszíne, miután az Egyesült Államokban korábban akadályokba ütközött: az amerikai törvényhozók aggódva nyilatkoztak a Shein kínai kapcsolatairól.

A Shein több ezer harmadik féltől származó beszállítót és szerződéses gyártót használ guangzhou-i központja közelében. A "teszt és ismétlés"-modelljük lehetővé teszi számukra, hogy rövid időn belül új termékeket állítsanak elő. Az Egyesült Királyságban történő tőzsdei bevezetés jelentős üzletet generálna a pénzügyi szolgáltatások számára. A Shein dönthet úgy, hogy benyújtja a kezdeti papírokat - az úgynevezett tájékoztatót - a Financial Conduct Authority-nak.

Colleen McHugh, a Wealthify vezető befektetési igazgatója szerint ez nagy hír lenne a londoni tőzsde számára, de megjegyezte, hogy a vállalatnak nehézségei lehetnek bizonyos üzletviteli állítások miatt. Tavaly amerikai törvényhozók vizsgálatot kérték a Shein ellen ujgur kényszermunka lehetséges alkalmazása miatt. A Public Eye svájci érdekvédelmi csoport szerint néhány beszállítójának munkásai hetente 75 órát dolgoznak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Donald Tang, a Shein ügyvezető elnöke amerikai állampolgár, aki korábban Ázsiában dolgozott bankárként. Nemrégiben találkozott Jeremy Hunt kancellárral és Jonathan Reynolds árnyékminiszterrel is az Egyesült Királyságban való letelepedés lehetőségéről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem