29 °C Budapest
Edinburgh, Scotland, UK - 21st March 2011: Front entrance sign of a Tesco Superstore supermarket at the Hermiston Gait Retail Park in Edinburgh. Tesco divide their UK stores into six categories, with superstores such as this one being classed as a large supermarket.

Így pörgeti fel a bevásárlást a Tesco: vajon mit lép erre az Aldi, Auchan, Lidl, Spar?

2024. május 13. 17:33

Az önkiszolgáló kasszák számának növekedése vagy a kísérleti jelleggel működő automatizált boltok mind azt a célt szolgálják, hogy a pénztárnál töltött idő minimalizálásával minél gyorsabb és kényelmesebb legyen a bevásárlás.

A hazai Tesco hipermarketekben elérhető Scan&Shop megoldás úgy spórol időt, hogy már vásárlás közben lehetővé teszi a termékek beolvasását, így a vásárlók egyenesen a saját szatyrukba pakolhatnak és elkerülhetik a kasszánál való várakozás.

Közleményében az áruházlánc azt is írja, hogy egyre inkább elterjedőben van az online vásárlás, vannak azonban olyan helyzetek, amikor az áruházban való személyes bevásárlás kézenfekvőbb, például, ha munkából hazafelé útba esik az üzlet. A pénztárnál töltött idő lerövidítése persze ilyenkor is szempont, amiben segítséget jelentenek az önkiszolgáló kasszák. Ezeknél azonban a termékeket ugyanúgy egyesével ki kell pakolni, mint a hagyományos kasszánál a szalagra, ami egy telerakott bevásárlókocsi esetén hosszabb időt igényel.

A folyamat egyszerűsítésére vezette be a Tesco a Scan&Shop alkalmazást, amely mára az áruházlánc mind a 116 hipermarketjében elérhető. A megoldás a bejáratnál kihelyezett kézi szkennerek, illetve mobilalkalmazás használatán keresztül teszi lehetővé, hogy a vásárlók már a polcsorok között válogatva le tudják olvasni a termékek vonalkódját, így azokat egyenesen a saját bevásárlótáskájukba tehetik, a kasszánál pedig nem kell kipakolni őket. A használatához csupán Clubcard tagság szükséges, amely egy gyors online regisztrációval elintézhető, és számos kedvezményt biztosít minden vásárlás során. A legalább 100 forint összértékű Scan&Shopos vásárlások után a Tesco ráadásul június 5-ig dupla Clubcard pontokat ír jóvá.

Kézi vezérlésre kapcsolva

A mobilos használathoz először a Scan&Shop applikáció letöltésére van szükség, majd a vásárlás megkezdése előtt be kell szkennelni a helyszínen az áruház QR kódját. Kézi leolvasó használata esetén legelőször a Clubcard vonalkódot kell beolvasni, ami alapján a Scan&Shop fal kiadja a használható kézi szkennert.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vásárlás közben beolvasott termékek az alkalmazás bevásárlólistájára kerülnek, így a folyamat során praktikusan nyomon követhető az aktuális végösszeg, ami a tudatos vásárlást is segíti. A lédig gyümölcsöket és zöldségeket le kell mérni, ezt követően a mérleg által kiadott vonalkódot lehet beszkennelni. Darabos zöldség, gyümölcs vagy pékáru esetén az adott termék alatti vonalkódot kell beolvasni, majd megadni a mennyiséget.

Gyorsítósáv biztosítva

A vásárlás végeztével célszerű az önkiszolgáló kasszát választani a hosszas várakozás elkerülése érdekében. Itt már csak a kihelyezett QR kód, illetve a telefonon megjelenő vonalkód beolvasására van szükség, és a fizetés már indítható is. A lopásgátlóval ellátott termékeket (például ruhát, nagyobb értékű alkoholos italokat) célszerű különítve elhelyezni, a biztonsági eszközt ugyanis az áruház munkatársa távolítja el fizetés után.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem