High angle view of large supply chain fulfilment center. Interior of a distribution warehouse with stack of cardboard boxes stored on pallets in a row.

Figyelmeztet a futárszolgálat: indul a roham a webáruházakban, erre készülhetnek a vásárlók

2023. november 21. 14:01

A GLS-nél már közel 1 hónapja folyamatosan emelkedik a napi csomagforgalom, ami tovább fokozódik az ünnepi szezon közeledtével. A csomaglogisztikai szolgáltató felkészült az év végi csúcsra, a házhoz szállítás mellett közel 1400 automata, mintegy 1050 CsomagPont és hétvégén is elérhető csomagautomatás ügyfélszolgálat áll rendelkezésre a csomagok sikeres, időben történő kézbesítése érdekében - áll a cég közleményében.

Az év vége az e-kereskedelem és csomaglogisztika szempontjából egyedülálló jelentőséggel bír, különösen a csúcsidőszaknak számító Black Friday és a karácsony közötti időszak, ami intenzív, folyamatosan növekvő forgalmat hoz magával. Előfordul, hogy az év végi szezon legerősebb napjaiban a csomagvolumen akár az éves átlag kétszeresére nő.

Az idei csomagmennyiségi előrejelzéseket is figyelembe véve a futárszolgálat körültekintően készült az év végi csomagforgalmi csúcsra, hogy minden feltételt megteremtsen a küldemények időben történő kézbesítéséhez. A központi szortírozó üzemben például plusz műszak bevezetésével fokozza a csomagok hatékony feldolgozását. Emellett, felülvizsgálva többek között a humánerőforrást, a járműparkot és egyéb kiemelt fontosságú tényezőket, a vállalat olyan optimalizált működési struktúrát hozott létre, amely lehetővé teszi az azonnali reakciót minden olyan helyzetre, ahol további erőforrásra van szükség. Nyomon követve a felvételi és kiszállítási folyamatokat, a cég akár még aznap újabb belföldi járatokat és futárokat tud indítani.

Szállítási információk az utolsó napokra vonatkozóan

A karácsonyi ajándékok megrendelését nem érdemes az utolsó napokra hagyni annak érdekében, hogy a csomagok biztonságban megérkezzenek a karácsonyfa alá, mivel az online kereskedők leterheltsége miatt előfordulhat, hogy egy-egy rendelés összeállítása a megszokottnál több időt vesz igénybe. Amennyiben valakinek mégis az utolsó 1-2 hétben jut csak erre ideje, úgy érdemes az alábbiak szerint kalkulálnia a GLS-sel történő kiszállítást:

A futárszolgálat a december 21-én felvett belföldi csomagokat még karácsony előtt, december 22-én kézbesíti mind a házhoz szállítás, mind pedig automatás és CsomagPontos csomagátvétel esetében is. A csomagok automatában és Csomagpontban történő feladásakor érdemes odafigyelni a szolgáltatás időben történő megrendelésére. Ahhoz, hogy a címzett december 22-én kézhez kapja, legkésőbb december 20-án 16:00-ig el kell helyezni a csomagot az átadópontban. Az elhelyezéssel - tehát a szolgáltatás megrendelésével - egyidőben a cég értesítést kap a feladásra váró küldeményről, így azt december 21-én már fel tudja venni a futár és másnap, vagyis december 22-én kézbesítésre kerülhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hétvégén is elérhető ügyfélszolgálat

A megnövekedett csomagforgalomra való tekintettel a futárszoláglat meghosszabbítja ügyfélszolgálatának elérhetőségi idejét annak érdekében, hogy minél több felmerülő kérdés megválaszolásával tudják segíteni a csomagok célba juttatását. A november 24. és december 23. közötti időszakban, hétköznapokon reggel 7:00-tól este 20:00-ig lesz elérhető az ügyfélszolgálat.

Emellett hétvégén is elérhetők lesznek majd, hogy automatákkal kapcsolatos problémákban nyújtsanak segítséget azoknak, akik szombaton vagy vasárnap valamilyen nehézségbe ütköznek a csomagok átvételét vagy feladását illetően. Esetlegesen felmerülő hiba esetén még aznap elindítják a szervizelés folyamatát. Hétvégén az ügyfélszolgálat 9:00 és 17:00  között áll rendelkezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem