16 °C Budapest
Shopping trolley in a supermarket.

Durvul az árháború a boltokban: kőkemény akciókat jelentett be az Auchan és a Penny

2023. május 4. 13:31

A Penny friss bejelentése szerint havonta közel 1000 árucikket kínál jelentős árengedményekkel, majd nem sokkal később érkezett a hír, hogy Budaörsön az Auchan is hatalmas kedvezményekkel és meglepetésekkel várja vásárlóit egész májusban. 

Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 25,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit a KSH jeletése szerint (az áprilisi adatokra még egy pár napot várnunk kell), ezen belül az élelmiszerek ára 42,6 százalékkal emelkedett. A hazai üzletláncok már az év eleje óta elindították az árháborújukat, azaz próbálnak minél több terméket alacsonyabb áron kínálni, megnyerve ezzel maguknak a vásárlókat.

Ettől függetlenül április közepén bejelentették, kötelező heti akciókat kell bevezetnie a boltoknak júliustól az alapvető élelmiszerekre. A kormány tervei szerint 20 kategóriára kell bontani a termékeket, ezek alapján kell hetente élesíteni a leárazásokat. Az egymással versengő diszkontok azonban nem várnak addig, már hónapok óta akcióznak. 

A hetente megújuló akciós kínálatban jellemzően 20-30, de akár 40-50 százalékos kedvezményekkel is találkozhatnak a vásárlók a Penny üzleteiben. Mint írták, valamennyi árucsoportot lefednek a kedvezményes ajánlatok. Hűségprogramjukban további heti 200 kedvezményes ajánlat várja a vásárlókat.

Közben 25 évvel ezelőtt nyitotta meg az első áruházát Budaörsön az Auchan. A jeles alkalomból kedvezményekkel várja vásárlóit egész májusban. Heti akciókra is lehet számítani, ami a mostani helyzetben különösen jól jön - áll a közleményükben. Például a 25 ezer forint feletti vásárlások után 10%-os blokkvégi kedvezmény jár, amit a következő 25 ezer forint feletti vásárlásnál lehet beváltani. Ezen felül minden héten 25 kiválasztott terméket 25%-kal vagy akár nagyobb kedvezménnyel kínálnak. A Bizalomkártyás vásárlók közül 25 szerencsés pedig 1-1 millió forinttal gazdagodik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem