Closeup side view of early 60s couple walking through supermarket aisle and choosing some wine for tonights dinner. They are holding a bottle of rose wine and reading the label. Shelves stacked with wines are right next to them, brand free, a bit blurred.

Ilyen akció csak egyszer van az évben: tömegek állnak most sorban a Lidlben, Sparban, Pennyben

2023. április 6. 16:03

Számos üzlet a húsvéti időszak előtt kiemelkedő mértékben csökkentette az ünnepekhez kapcsolódó termékek árát. Mindez nem is csoda, a fogyasztás jelentősen csökkent az elmúlt egy évben, így az áruházláncok egymásra licitálva próbálják magukhoz csábítani a vásárlókat. Ha az ember ügyesen vásárol viszonylag szép összeget tud megspórolni az ünnepi bevásárlás során.

Ahogy azt korábban megírtuk a januári 25,7 százalék után februárra 25,4 százalékos inflációt jelentett a Központi Statisztikai hivatal. Az előző év azonos időszakához képest a legjelentősebb mértékben az élelmiszerek ára emelkedett, egész pontosan 43,3 százalékkal. Jelentősen drágult a tojás (79,2%), a tejtermékek (76,2%), a vaj és vajkrém (75,1%), a sajt (72,1%), a kenyér (71,1%), az édesipari lisztesáru (68,6%), a száraztészta (57,3%), a tej (53,7%) és a péksütemények (51,9%) is.

Az elszabadult élelmiszerinfláció hatására tavaly június óta folyamatosan csökken az élelmiszer-kiskereskedelmi forgalom éves alapon. Ennek ellensúlyozására, a forgalom élénkítésére bizonyos kiskereskedelmi láncok saját akciókat, exkluzív vásárlási kedvezményeket is hirdetnek, melyek révén számos termékük árát csökkentik. Ebbe a sorba illeszkedik az is, hogy számos üzlet a húsvéti időszak előtt kiemelkedő mértékben csökkentette az ünnepekhez kapcsolódó termékek árát. Az árcsökkentés mértéke akár a 60%-ot is elérheti.

A jelenlegi akciós, 2000 forintos sonkák ára irreálisan alacsony most a boltokban

mondta el Éder Tamás, a Magyar Hússzövetség március 30-i, húsvéti sajtóeseményén. Minden más húskészítmény ára viszont 30-40 százalékkal magasabb most, mint egy évvel ezelőtt. Ez csak egyetlen példa a sok közül, de jól jelzi, hogy érdemes figyelni a különböző akciókat, mivel egy kisebb vagyont takaríthatunk meg azzal, ha egy alapos felmérést végzünk az ünnepi bevásárlás előtt.

Mint ismert a legtöbb üzlet zárva lesz pénteken, vasárnap és hétfőn, így még a mai és a szombati nap áll rendelkezésünkre, hogy az utolsó pillanatos vásárlásokat takarékos módon, pénztárcánkat kímélve ejtsük meg. Lássuk hát, hogy milyen akciókkal készültek a különböző élelmiszerláncok.

Aldi

Az Aldiban a füstölt csülök kilója továbbra is 1699 forint, a főtt, füstölt tarja kilója pedig 20 százalékkal lett olcsóbb, jelenleg 2299 forint forint. A két termék a készlet erejéig érhető el, így elképzelhető, hogy néhány üzletben már elkapkodták őket a vásárlók. A húsvéti ünnep kihagyhatatlan kelléke a torma, melyre brutális, 60 százalékos akciót hirdetett meg az ALDI. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 599 forint helyett mindössze 235 forintért szerezhetjük be darabját. A húsvéti sós kalács, koszorúkalács, vagy mandulával szórt koszorúkalács darabonként egységesen 399 forint. Zöldségek közül a kígyóuborkát ás a cukkinit érdemes kiemelni, melyek árát 50 százalékkal vágták vissza. Előbbiért 299, utóbbiért 599 forintot kell kipengetnünk. Alkoholok terén a félédes, fehér Paulus Díva ára csökkent még jelentősen, összesen 40 százalékkal, így 599 forintért tehetjük a kosarunkba.

Lidl

A húsvéti klasszikusnak számító kalács és torma a német diszkont-áruházláncnál is leárazásra került. A 400 grammos kalács darabja 359 forint, a torma pedig 235 forint. A leglátványosabb akció a 650 ml-es Gelatelli jégkrémtortát érinti. A Lidl saját márkás hűsítődesszertje most 40 százalékkal olcsóbban, 599 forintért szerezhető be, számos ízvilágban. A tejtermékek közül a 250 grammos tehéntúró akciója tűnik a legkedvezőbbnek, ez jelenleg 439 forintért rakható a kosarunkba. A Lidl-nél a zöldségespultnál érdemes még elidőzni: a füstölt paradicsom kilója és a kígyóuborka 33 százalékkal olcsóbban szerezhető be. Előbbi 999, utóbbi 299 forint az akciós újság szerint. A fejes saláta darabja 269 forintot, fél kiló földieper 549 forintot, a tavaszi szezon nagy kedvencének számító medvehagyma pedig 499 forintot kóstál.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Penny

A Penny-nél a zöldségek közül a füstölt paradicsomot érdemes kiemelni, melynek kilója most csak 994 forint. A szintén kilós kiszerelésű Tolle trappista sajt jelenleg igen kedvező 2499 forintos áron vásárolható meg. A húsoknál az egész csirke kilója mindössze 929 forintért, a 100 grammos csirkemell sonka pedig 25 százalékos leárazás után 349 forintért vihető haza. Említést érdemel még az Aranykosár tészta, melyet 25 százalékkal olcsóbban, 449 forintért szerezhetünk be. Végezetül a csokoládék közül is érdemes válogatni. A 136 grammos tejkrémes Milka Egg’n Spoon 1149 forintért, míg a 86 grammos Milka Oreo tojásokok 619 forintért vásárolhatóak meg.

Tesco

Az angol áruházlánc a címlapon is hirdeti, hogy megemelték az árstopos termékek vásárlási limitjét és néhány árat is felsorolnak különleges időszak alatt vehető maximális mennyiségek mellett. Húsok terén a friss sertéstarja kilóját jelenleg 1899 fortintért szerezhetjük be, míg zöldség-gyümölcs terén a Jonagold almát és a salátát is szépen leárazták. Előbbi kilója 349 forint, utóbbi darabja 259 forint. Az akciók jelentős a clubcard-tulajdonosoknak érhető el, ők viszont tényleg kellemes összeget tudnak spórolni a kedvezményekkel. Akik rendelkeznek ilyen kártyával azok elsősorban a csokik, tormák, sajtok, süteménykészítéshez szükséges alapanyagok és alkoholok közül válogathatnak olcsóbban.

Auchan

A pirosmadaras áruházláncnál szintén van néhány érdekes akció, amire még lecsaphatunk húsvét előtt. A pápai füstölt, kötözött lapocka jelenleg 2390, a fonott kalács 399 forint. A nádudvari roppanós virslire jelentpős az akció, jelenleg 700 grammos kiszerelésben 1599 forintért beszerezhető. Ha pedig valami olasz édességgel kedveskednénk a családnak a Szarvasi Mascarpone krémsajt lehet most a legjobb választás: ez nyolcadikáig mindössze 1399 forintba kerül. Süteménykészítéshez még ajánlható az Auchan Kedvenc Sütőmargarin, melyet 259 fortintért vesztegetnek, de bizalomkártyával még számos másik sütéshez szükséges alapanyagot szerezhetünk be kedvezményes áron. A borokról sem érdemes megfeledkezni, mivel az akció keretében 24-32 százalék körüli leárazásokra bukkanhatunk.

Spar

Ezen a héten újabb, 5-36 százalékos leárazást eszközölt a Spar. Ezzel már közel 600-ra emelkedett azon termékek száma, amelyek árát az Árzuhanás Promócióban csökkentette az üzletlánc. A Frankfurti virsli 400 grammos kiszerelésben 1190 forint, de érdemes ellátogatni egy nagyobb üzletbe, ahol húspultot is találunk, ugyanis a Regnum húsüzem számos termékére vezettek be akciót. Példaként a Prágai sonkát emelnénk ki, melynek 10 dekagrammja 439 forintért vihető haza plasztik vagy Mysparban rögzített Supershop kártyával rendelkezőknek. A kártyatulajdonosok egyébként rengeteg másik leárazott termék közül is csemegézhetnek, érdemes tehát ellenőrizni a kefir, joghurt és a péksütemény-felhozatalt. Mindenki számára olcsóbban vásárolható meg a magyar ESL dobozos tej, mely jelenleg 419 forint, illetve érdemes még említést tenni a Lavina kalácsról, mely 519 forintért szerezhető be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm