8 °C Budapest
lidl

Ennyivel lettek olcsóbbak a magyarok kedvenc élelmiszerei

2023. április 27. 10:30

A Lidl árcsökkentési programjának keretében január elsejétől közel 400 termék árát átlagosan 10 százalékkal mérsékelte, de némely élelmiszer esetében akár 30 százalékkal alacsonyabb árakkal is találkozhatnak a vásárlók. A listában számos tejtermék, trappista sajt, vaj, tejföl, a pékáruk közül pedig többféle kenyér és kifli is szerepel. – tudtuk meg a Lidl közleményéből. Az áruházláncnál folyamatosan figyelik a fogyasztói igényeket, és tovább folytatják az árcsökkentést, a különböző hűségprogramokkal, kuponokkal pedig még további kedvezményeket biztosítanak.

Az élelmiszerek körében tapasztalható, közel 50 százalékos árnövekedés erősen rányomta a bélyegét a kiskereskedelmi forgalomra: az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 8,6 százalékkal lett alacsonyabb, az élelmiszer-kiskereskedelem 77%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene pedig 9,6 százalékkal. A diszkontokat kevésbé ütötte meg a magyarok vásárlási szokásainak megváltozása, de az egész szektor lépéskényszerbe került, ezért az elmúlt hónapokban több áruházlánc is jelentős árcsökkentéseket jelentett be.

A Lidl sem tett másként, 2023 januárjától folyamatos árcsökkentésbe kezdett.

A Pénzcentrum megkeresésére kifejtették, hogy a beszállítókkal történt tárgyalásokból, valamint a piaci változásokból fakadó és azon is túlmutató árelőnyét tudják továbbadni a fogyasztóknak. Az intézkedésnek köszönhetően a tej- és tejtermékek esetében többek között többféle vaj, sajt és tejföl, a 18 féle pékáru közül például 1 kg-os szeletelt fehér kenyér, valamint a nosztalgia kifli lett olcsóbb, de a rizs, a baromfi rudacska és a vegyes virágméz mellett a száraztészták, a szendvicsfeltétek, a fűszerek, tisztító- és tisztálkodószerek, babaápolási termékek és gyümölcslevek között is megtalálhatóak az árcsökkentett termékek.

Összegszerűen is jelentős a változás, az 1 kg-os Pilos Trappista sajtért a korábbi 3890 Ft helyett 2990 forintot, vagyis 900 forinttal kevesebbet kell fizetni. Szintén figyelemre méltó a Baromfi rudacska, ami 20 százalékkal lett olcsóbb, így kilogrammonként ma már csak 949 forintba kerül, illetve az 1 kilogrammos félbarna kenyér, amelynek ára újra 700 forint alá csökkent, és jelenleg 689 forintért érhető el. 

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás, februárban publikált felmérésének eredményeként a kutatásban résztvevők szerint a Lidl a legolcsóbb FMCG-hálózat 2023-ban Magyarországon.

A tartós árcsökkentésnek köszönhetően a vásárlók nem csak egy-egy akció erejéig spórolhatnak az érintett termékek megvásárlásával, hanem hosszabb távon tervezhetnek az alacsonyabb árakkal kisebb és nagyobb bevásárlások során egyaránt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem