Personal perspective of a shopper pushing shopping trolley along product aisle while shopping in a supermarket

Felkötheti a gatyát az Aldi, Lidl, Tesco, Spar: hol lehet a legolcsóbban bevásárolni 2023-ban Magyarországon?

2023. január 9. 17:01

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatást indít. A kutatás keretei között végső fogyasztókat kérdezünk meg, véleményük szerint mely élelmiszerlánc üzleteiben tudnak a legolcsóbban és mely lánc üzleteiben tudnak a legdrágábban bevásárolni.

A legfrissebb adatok szerint 2022 novemberében a fogyasztói árak Magyarországon átlagosan már 22,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, de az élelmiszerek éves átlagos inflációja ennek majdnem a duplájával, 43,8 százalékkal emelkedett. Az év végére pedig odáig jutottunk, hogy mind az átlagos inflációt tekintve, mind az élelmiszerek átlagos drágulását, elsők lettünk az Európai Unióban.

Az évtizedek óta nem látott áremelkedések közepette pedig különösen fontos, hogy a magyar állampolgárok mit és mennyiért tudnak megvásárolni maguknak. Különösen igaz ez a legalapvetőbb élelmiszerekre, italokra. Éppen ezért a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatást indít. A kutatás keretei között végső fogyasztókat kérdezünk meg, véleményük szerint mely élelmiszerlánc üzleteiben tudnak a legolcsóbban és mely lánc üzleteiben tudnak a legdrágábban bevásárolni.

A kérdőív mindenki számára nyitott, bárki kitöltheti azt. Az űrlap kitöltése néhány percet vesz igénybe, csupán egy lényegi kérdést tartalmaz a demográfiai jellegű kérdések mellett. Kérjük, töltsd ki a kérdéssorunkat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem