-1 °C Budapest
Logo of Spar on one of their supermarkets of Hungary in Budapest, at night. Spar is an international group of franchises of retailers and wholesalers who work together in partnership under the Spar brand

Kitálalt a Spar: ez a gond az árstoppal, így elbúcsúzhatunk az olcsó trapistától

2022. december 8. 10:14

Máshol is belenyúlnak a kormányok a válság miatt a gazdaságba, de „nem úgy, hogy a teljes veszteség a kiskereskedelemben csapódik le a Spar tapasztalatai szerint. Míg máshol a veszteséget szétterítik a termelési-értékesítési lánc egészére a termelőtől a nagykereskedőkön át a boltokig az ágazat szereplői között, ezzel együttműködésre veszik rá őket, nálunk szó sincs ilyesmiről.

Az egészségesebb termékek ára ugrott meg bántóan, az infláció csillapítására rámegy a következő két év, visszaesik a fogyasztás – mondta Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a HVG hetilapnak, aki arról is beszélt, miért nem fékezi az ársapka eredményesen az inflációt, torzítja a piacot. „Közismert példa a trappista sajté: ha a támogatott tej iránti nagyobb kereslet miatt kevesebb a tejzsír a piacon, durván megdrágul a sajt és a túró” – magyarázta.

Heiszler Gabriella a mennyiségi korlátozás kapcsán azt mondta: nem azért vezették be őket, mert pánikvásárlástól tartanak, hanem mert így tudják elérni, hogy a háztartásoknak is jusson az árstopos termékekből. „Ha valaki például büfét üzemeltet, és eddig a nagykereskedőtől vásárolta meg a cukrot, az étolajat, a csirkemellet, tőlük ma dupla áron kapja meg."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?