12 °C Budapest
Nowy Sacz, Poland - March 20, 2019: Exterior view of the Lidl Store. Lidl is a large German global discount supermarket chain based in Neckarsulm.

Így vehetsz 399 forintért 3,5 kiló zöldséget, gyümölcsöt: ez a trükk a Lidlben működik

2022. december 7. 12:15

A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg! élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszerpazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseinek körét. A külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálja vásárlóinak, hogy tovább minimalizálja a keletkező élelmiszerfelesleget, valamint ezáltal is támogassa a magyar családok egészséges táplálkozását.

A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerpazarlás csökkentésére, ezért tovább bővíti ezirányú intézkedéseinek körét. Ennek jegyében az áruházlánc novemberben Budapesten elindította a „Mentsük meg!” akciót, ahol a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak. A 3,5 kg-os zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat rendkívül kedvező áron, mindösszesen 399 Ft-ért lehet megvásárolni. A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatóak lesznek várhatóan 2023. február végével.

Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba. Legújabb intézkedésünk célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is

– mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője. A boltlánc folyamatosan optimalizálja rendelési folyamatait, hogy ezáltal is csökkentse környezeti terhelését. A vállalat tevékenysége – mind a rendelések, mind pedig az áruházi folyamatok - során arra törekszik, hogy minimálisra csökkentse az élelmiszerfelesleget. Ennek érdekében az áruházlánc élelmiszermentő intézkedéseket hajt végre az optimális, testreszabott megrendelésektől, az árcsökkentett értékesítésen át az élelmiszeradományozással bezárólag, továbbá végső lépésben a fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszerek komposztálás által, valamint biogázüzemekben történő újrahasznosításáig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm