35 °C Budapest
Close-up shot of female hand putting a red bell pepper into a mesh grocery bag. Shopping with eco-friendly shopping bag for a sustainable lifestyle.

Itt a magyar boltok reakciója: a különadó hatással van a napi működésre

2022. május 27. 12:02

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a mai napon közgyűlést tartott, amin áttekintette a kereskedelem időszerű kérdéseit, mint az áruellátás biztonsága, a vártnál nagyobb infláció, az árubeszerzés, vagy az energiaárak drágulása.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) arról számolt be lapunknak, hogy a bolti kiskereskedelem a 2020-2021-es pandémiás időszakot követően, mely során nem csak a korlátozásokkal, de többszörik bezárással is meg kellett küzdeniük idén tavaszra végre elérte újra a járvány előtti értékesítési szintet.

A jelenlegi feszült gazdasági környezetben alapvető érdeke a nemzetgazdaságnak megőrizni az áruellátás biztonságát. A súlyos helyzet hátterében egyebek mellett a korábban vártnál nagyobb infláció, az árubeszerzés, az energia drágulása és a munkaerőhiány húzódik meg

- közölték.

A közgyűlés áttekintette a legújabb kormányzati intézkedéseket is, így az extraprofit adó bevezetése nyomán és az árstop eddigi tapasztalatai alapján a vállalkozói körben várható gazdálkodási, pénzügyi helyzetet is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormány intézkedéseinek háttere, a családok védelme és a költségvetés egyensúlyának megőrzése, a gazdaság növekedési lehetőségeinek javítása közös érdek. Figyelemmel kell lenni ugyanakkor arra, hogy ezek az intézkedések a vállalkozások napi működési kereteire, pénzügyi mozgásterére hatással vannak

- húzta alá az OKSZ.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?