32 °C Budapest
Shopping online concept - Shopping service on The online web. with payment by credit card and offers home delivery. parcel or Paper cartons with a shopping cart logo on a laptop keyboard

Így srófolják feljebb a magyar használtcikk-árusok az árakat: az ősi trükk a neten is működik

2022. május 23. 13:20

Tekinthetünk kincskeresésként a használtcikk-vásárlásra? Számít, ha egy használt tárgynak izgalmas, netán egyenesen szívmelengető története van? Hányan keresnek és ajándékoznak is kereskedelmi forgalomban már nem kapható ritkaságokat?

A május elején lebonyolított, nem reprezentatív felmérést csaknem 8 ezren töltötték ki, a Jófogás megkérdezte a felhasználóit ezekről a kérdésekről. 

A felmérés szerint minden második válaszadó valódi kincskeresésként tekint a használtcikk-vásárlásra és legalább ugyanennyien találkoztak már emlékezetes vevővel vagy eladóval – és gazdagodtak felejthetetlen emlékekkel egy-egy tranzakció során. Használtcikkek esetén a kutatás és a rátalálás öröme, illetve a fenntarthatósági szempontok mellett egyre többen keresik az egyediséget, az érzelmeket és a személyességet.

Az általunk sokáig óvott és szeretve használt, de esetleg már feleslegessé vált tárgyainkban továbbörökítendő, éveken, akár évtizedeken átívelő személyes históriák erejét az is alátámasztja, hogy a Jófogás által megkérdezettek csaknem 60%-a szerint még többet is érhet az a tárgy, ami mögött történet van. Már amennyiben azt megosztják.

A kitöltők túlnyomó része, 85%-a ugyanis egyáltalán nem szokta személyes történettel kiegészíteni a hirdetéseit.

Arra biztatnánk mindenkit, hogy bátran osszák meg személyes emlékeiket a hirdetéseikhez. Így mások is megismerhetik az általuk továbbvett tárgyak gazdag múltját

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– hangsúlyozta Takács Borbála, az oldal marketingigazgatója. Az online felmérés eredményei szerint továbbá a válaszadók megközelítőleg kétharmada ajándékozott már használt tárgyat szeretteinek és legalább ennyien bukkantak egyedi, ritkaságszámba menő termékekre a Jófogáson. A kitöltők csaknem fele pedig kifejezetten a kuriózumszerű termékeket keresi.

Érdekesség, hogy a sajtóanyag írása idején a portálon többek között Puskás Ferenc által szignózott bőrlabdát, dedikált irodalmi mesterművet, muzeális írógépet és antik pénztárgépet, sorszámozott képzőművészeti szitanyomatot, viktoriánus korabeli hintót és különleges, kereskedelmi forgalomban már nem kapható karórákat is találtunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?