25 °C Budapest
Itt a bejelentés: ez az üzletlánc már biztos el fogja fogadni a SZÉP-kártyát

Itt a bejelentés: ez az üzletlánc már biztos el fogja fogadni a SZÉP-kártyát

2022. január 28. 11:59

Az elmúlt hetekben a teljes hálózat technikai felkészítése sikeresen lezajlott. Így 2022. február 1-től a Penny összes üzlete készen áll arra, hogy a rendeletben meghatározott termékkategóriák vásárlása esetén a Széchenyi Pihenő Kártya is felhasználható legyen fizetésre.

A vonatkozó kormányrendeletet követve a PENNY is lehetővé teszi üzleteiben a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetést élelmiszer vásárlása esetén. Így 2022. február 1-től a kiskereskedelmi vállalat egységeiben használható fizetőeszközként.

Örömmel jelenthetem be, hogy a diszkont élelmiszeráruházak közül a PENNY az elsők között csatlakozik az elfogadóhelyek körébe. Az elmúlt hetekben a teljes hálózatunk technikai felkészítése sikeresen lezajlott. Így 2022. február 1-től a PENNY összes üzlete készen áll arra, hogy a rendeletben meghatározott termékkategóriák vásárlása esetén a Széchenyi Pihenő Kártya is felhasználható legyen fizetésre

– mondta Florian Jens Naegele, a PENNY magyarországi vezérigazgatója.

A 781/2021. (XII. 24.) kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összeg 2022. február 1-től élelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. A lehetőség kizárólag a meghatározott élelmiszer-termékkategóriákra vonatkozik, de kivételt képeznek az alkoholt tartalmazó italok és a dohánytermékek. Fontos továbbá, hogy a lehetőség csak 2022. május 31-ig érvényes abban az esetben, ha Magyarország kormánya nem dönt a vészhelyzet további meghosszabbításáról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?