12 °C Budapest
Gigabírságot szabott ki a hatóság: az épülő lakásokat lopott képekkel reklámozta a cég

Gigabírságot szabott ki a hatóság: az épülő lakásokat lopott képekkel reklámozta a cég

MTI
2020. december 8. 16:18

Megtévesztő ingatlanreklám miatt 3,5 millió forint bírságot kell fizetnie a Hermina Happy Land projekt lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A kifogásolt reklámok több szempontból is jogsértőek. Megtévesztőnek ítélték, hogy képmegosztó oldalak fényképeit tüntették föl úgy, mintha azok az épülő ingatlanokról készültek volna. Emellett a hirdetéseik több reklámüzenetét nem tudták alátámasztani, és az is jogszerűtlen, hogy a közösségi oldalukról törölték a számukra kedvezőtlen hozzászólásokat.

A vélemények moderálása önmagában nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, de a kritikák egyoldalú törlése korlátozza a tájékozódás lehetőségét - mutatott rá a versenyhatóság.

A Hermina Happy Land lakásait a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. és a Hermina BAU Hungary Ingatlanforgalmazó Kft. 2016 óta hirdeti. A vállalatcsoportnak a bírság megfizetése mellett 30 napon belül a jogsértő kereskedelmi gyakorlatot is helyre kell igazítania - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?