15 °C Budapest
Gigabírságot szabott ki a hatóság: az épülő lakásokat lopott képekkel reklámozta a cég

Gigabírságot szabott ki a hatóság: az épülő lakásokat lopott képekkel reklámozta a cég

MTI
2020. december 8. 16:18

Megtévesztő ingatlanreklám miatt 3,5 millió forint bírságot kell fizetnie a Hermina Happy Land projekt lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A kifogásolt reklámok több szempontból is jogsértőek. Megtévesztőnek ítélték, hogy képmegosztó oldalak fényképeit tüntették föl úgy, mintha azok az épülő ingatlanokról készültek volna. Emellett a hirdetéseik több reklámüzenetét nem tudták alátámasztani, és az is jogszerűtlen, hogy a közösségi oldalukról törölték a számukra kedvezőtlen hozzászólásokat.

A vélemények moderálása önmagában nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, de a kritikák egyoldalú törlése korlátozza a tájékozódás lehetőségét - mutatott rá a versenyhatóság.

A Hermina Happy Land lakásait a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. és a Hermina BAU Hungary Ingatlanforgalmazó Kft. 2016 óta hirdeti. A vállalatcsoportnak a bírság megfizetése mellett 30 napon belül a jogsértő kereskedelmi gyakorlatot is helyre kell igazítania - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?