16 °C Budapest

Így packázik az IKEA az online vásárlókkal: se termék, se pénz

2020. július 29. 16:50

Több mint két hónapja várja olvasónk, hogy az Ikea visszautalja a pénzét egy olyan termékért, amit végül nem szállítottak ki neki. A netes vásárlási dömping miatt csúszhatott hiba a rendszerbe?

A tavaszi lezárások miatt nagyon felpörgött az online vásárlás Magyarországon, ám a nagy pörgésben olykor hiba is csúszott a gépezetbe. Egy ilyenbe futott bele olvasónk, Judit is, aki az Ikeából rendelt pár dolgot, és május óta hadakozik a bútorbolttal.

Még májusban rendeltünk az Ikeából pár apróbb dolgot, fizettünk küldték is a visszaigazolást, minden rendben, három nap múlva hozzák a cuccokat. Ám amikor kibontottuk a csomagot, láttuk, hogy egy tétel kimaradt. Nem nagy dolog, egy 1290 forintos lepedő, de ha már kifizette az ember, akkor hozzák már ki...

- mesélte a Pénzcentrum olvasója. Az eset után Juditék írtak egy panaszlevelet az Ikeának, amire a következő válasz érkezett:

Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért. Rendszerünkben technikai hiba történt, ezért az ügye később került feldolgozásra. A megnövekedett fogyasztói megkeresések és vásárlások miatt az ügyének megoldását a mai napon elindítottuk. A termék vételárának visszafordítása elindult.

Elindult, de annyi biztos, hogy célba nem ért, legalábbis Judit azóta sem hallott a bútorboltról, pénzt nem kapott vissza, és a hiányzó terméket sem küldték el neki:

Csak, hogy tiszta legyen: május 26-án rendeltük meg a termékeket, 29-én szállították ki, és még aznap írtunk az üzletnek. A fenti válaszlevél június 23-án érkezett meg. A napokban írtunk nekik megint, arra ma (29-én - a szerk.) annyit válaszoltak, hogy az átutalással kapcsolatban minden információt továbbítottak a pénzügyi munkatársaknak. Úgyhogy most várunk...

- panaszolta olvasónk, de elmondása szerint itt nem áll meg, mert mint mondta "nem arról az 1290 forintról van szó, hanem magáról az elvről. Ha az ember kifizet egy terméket, alap, hogy meg is kapja azt..."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem