35 °C Budapest

Őrület, mi van már megint az Örs Vezér téri Ikeánál - Fotókon a kígyózó sor

2020. május 9. 17:01

Ahogy arról korábban beszámolt a Pénzcentrum, e hét kedden 47 nap után újranyitott az IKEA, a vásárlók rohama pedig azonnal megindult. Több száz ember állt sorba már a nyitáskor. Most, hogy eljött a hétvége, újra kígyóznak a sorok a lakberendezési üzlet előtt.

A bútoráruház április végén jelentette be, hogy az üzleteik május 5. keddtől kezdődően minden nap 9:00 és 15:00 óra között, a kormányzati előírásoknak megfelelően lesznek nyitva. A dolgozók maszkot, arcpajzsot és kesztyűt fognak viselni. Emellett kézfertőtlenítőket helyeznek ki az áruházakban, ahol gyakrabban fertőtlenítik a padlót és a tárgyakat is. A vásárlók nem használhatják a sárga bevásárlótáskákat, de a kékeket igen, amiket meg kell venniük majd.

Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel járjanak el az áruházak, biztonsági előírásokat vezettek be: ezek között szerepel az egymás közötti 2 méteres távolság betartása, vagy az, hogy az áruházban tartózkodó vásárlók számának 500-nél nem lehet több, illetve az érintésmentes fizetési megoldások preferálása.

Miután 47 nap után az Örsön újra megnyílt az IKEA, a mélygarázsban kigyóztak a sorok. Azonban a kezdeti vásárlói roham, úgy tűnik, nem hagyott alább, hétvégén újra rengetegen álltak sorba. Egy olvasónk képeit közöljük a bejárat előtt kanyargó sorról:

A kép alapján a vásárlók betartják a "követési távolságot".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azért is lehet nagy szó, hogy kinyitott a bútorbolt, mert az áruház március második felében jelentette be nagy hirtelenséggel, hogy bezárnak az üzleteik, és nem lehetett tudni, mikor és milyen körmények között lehet majd újra vásárolni. A járvány terjedése miatt minden magyarországi IKEA áruházban felfüggesztették az áruházi vásárlást március 21-től kezdődően további értesítésig. A webshop egyelőre tovább üzemelt, de voltak fennakadások.

A megnövekedett érdeklődés miatt az online rendelés átmenetileg nem elérhető, kérjük látogass vissza később. Mindent megteszünk, hogy az összes rendelést teljesíteni tudjuk

- írták korábban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 17. szerda
Endre, Elek
29. hét
Július 17.
Emoji világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 11:30
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem