13 °C Budapest
Őrület, mi van már megint az Örs Vezér téri Ikeánál - Fotókon a kígyózó sor

Őrület, mi van már megint az Örs Vezér téri Ikeánál - Fotókon a kígyózó sor

2020. május 9. 17:01

Ahogy arról korábban beszámolt a Pénzcentrum, e hét kedden 47 nap után újranyitott az IKEA, a vásárlók rohama pedig azonnal megindult. Több száz ember állt sorba már a nyitáskor. Most, hogy eljött a hétvége, újra kígyóznak a sorok a lakberendezési üzlet előtt.

A bútoráruház április végén jelentette be, hogy az üzleteik május 5. keddtől kezdődően minden nap 9:00 és 15:00 óra között, a kormányzati előírásoknak megfelelően lesznek nyitva. A dolgozók maszkot, arcpajzsot és kesztyűt fognak viselni. Emellett kézfertőtlenítőket helyeznek ki az áruházakban, ahol gyakrabban fertőtlenítik a padlót és a tárgyakat is. A vásárlók nem használhatják a sárga bevásárlótáskákat, de a kékeket igen, amiket meg kell venniük majd.

Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel járjanak el az áruházak, biztonsági előírásokat vezettek be: ezek között szerepel az egymás közötti 2 méteres távolság betartása, vagy az, hogy az áruházban tartózkodó vásárlók számának 500-nél nem lehet több, illetve az érintésmentes fizetési megoldások preferálása.

Miután 47 nap után az Örsön újra megnyílt az IKEA, a mélygarázsban kigyóztak a sorok. Azonban a kezdeti vásárlói roham, úgy tűnik, nem hagyott alább, hétvégén újra rengetegen álltak sorba. Egy olvasónk képeit közöljük a bejárat előtt kanyargó sorról:

A kép alapján a vásárlók betartják a "követési távolságot".

Azért is lehet nagy szó, hogy kinyitott a bútorbolt, mert az áruház március második felében jelentette be nagy hirtelenséggel, hogy bezárnak az üzleteik, és nem lehetett tudni, mikor és milyen körmények között lehet majd újra vásárolni. A járvány terjedése miatt minden magyarországi IKEA áruházban felfüggesztették az áruházi vásárlást március 21-től kezdődően további értesítésig. A webshop egyelőre tovább üzemelt, de voltak fennakadások.

A megnövekedett érdeklődés miatt az online rendelés átmenetileg nem elérhető, kérjük látogass vissza később. Mindent megteszünk, hogy az összes rendelést teljesíteni tudjuk

- írták korábban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?