13 °C Budapest

Teszteltük a Spar ma indult webshopját: ennek nem mindenki fog örülni

2019. május 6. 16:48

2019. május 6-án elstartolt a Spar webshopja Budapesten és 49 környező településen. Az oldal minimalista, könnyen áttekinthető és jól el lehet rajta igazodni. Mindemellett azonban tartogat jópofa extrákat is, mint például, hogy egyes receptek kiválasztását követően a rendszer egyből szortírozza az ételhez szükséges alapanyagokat. Sőt a szállítási költség egyetlen általunk vizsgált esetben sem rúgott 899 forint fölé. Minden pozitívum ellenére, a híresen készpénz kedvelő magyaroknak minden bizonnyal nem fog tetszeni, hogy semmilyen úton-módon nem lehet készpénzzel fizetni a megrendelt termékekért.

A Spar 2019. május 6-án, hosszú előkészítés után elindította online áruházát, ami Budapest teljes területén és 49 környező településen érhető el. Az indulás okán a Pénzcentrum az elsők között regisztrált, hogy szemügyre vegyük az oldalt. Megnéztük mekkora szortiment érhető el, mennyire könnyű regisztrálni, navigálni az oldalon. Továbbá megnéztük azt is, milyen webshopos újdonságok várják a vásárlókat. 

Az online bolt nyitó oldala letisztult, kevés, jól átlátható információ van rajta elhelyezve egy keresősávval kiegészítve. A fehér-fekete színek harmóniáját a jobb felső sarokban található vörös ’Idősáv’ menü töri meg, ha ide kattintunk, akkor választhatjuk ki, mikorra is akarunk rendelni, valamint azt is, hogy házhozszállítást vagy személyes átvételt kérünk. Annak, aki rendelni szeretne, érdemes itt kezdenie. 

Ha itt a házhozszállítás menüpontot választjuk, akkor az irányítószám megadása után 2 órás időablakokban láthatjuk, hogy 08:00 és 22:00 között mikor, mennyiért szállítaná ki a cég a megrendelt termékeket. Az árak 499 forinttól 899-ig terjednek, szombat a legdrágább, akkor az egész nap 899 forintos, míg például a hétfő és a kedd 499 forintos nap, a szerda 599-es, a csütörtök 699-es, míg a péntek 799 forintos, vasárnap ugyanakkor nincs kiszállítás.

Összehasonlításunkból az derült ki, hogy Óbudára ugyanannyiba kerül például a szállítás, mint Fótra. Ilyen téren tehát nincs különbség Budapest és az azzal környező települések listaára között. Ha véglegesítettük az általunk legalkalmasabbnak ítélt idősávot, visszakerülünk a nyitóoldalra, ahol elkezdhetjük összeállítani kosarunkat.

Izgalmas újítás, hogy ha rákattintunk a ’nagy akciós menüre’, akkor az oldal kilistázza az éppen aktuálisan akciós termékeket, amik esetében látjuk az akció mértékét is, nem kell tehát nekünk vadásznunk ezekre.

Izgalmasnak tűnik a ’Receptek’ menüpont is, itt ugyanis megannyi étel elkészítési módja mellett lehetőségünk van arra, hogy az ahhoz szükséges összes alapanyagot kilistáztassuk az oldallal, így egy helyen lesz minden termék, amire szükségünk van a kiválasztott étel elkészítéséhez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha megvagyunk a kosarunkkal, akkor már csak annak tartalmának az ellenőrzése van hátra, végül pedig a fizetés. Ezeken a felületeken nincs igazán nagy újdonság, kilistázva látjuk az eddig választott termékeket. Amik között, ha például van grammra mérhető, akkor azon még állíthatunk, akárcsak a darabszámos cikkeken. Az oldal fel is hívja a figyelmünket, hogy a jelenlegi végösszeg mellett maximális összeggel is jó, ha számolunk, ha van mérendő áru, ami az átadásra kerülő és a megrendelt mennyiség közötti eltérésből adódhat. Továbbá ezen a felületen kiválaszthatjuk azt is, hogy kiszállításkor hajlandóak vagyunk-e például helyettesítő terméket elfogadni vagy nem.

Mindezek után már csak a fizetési mód kiválasztása van hátra, itt azonban fontos például megjegyezni, hogy készpénzes fizetésre egyelőre nincs lehetőség. Legyen szó tehát vagy előre fizetésről vagy a futárnak fizetésről átvételkor az csak Visa, Mastercard vagy Maestro kártyával lehetséges.

A Spar webshopjának indulásáról egyelőre tehát azt lehet elmondani, hogy az oldalt kellően letisztult, annyit tud, amennyit más webshopok is tudnak. A szállítási díj nem megy 1 000 forint fölé semmilyen esetben, jó hogy szűrhetünk receptek szerint, így nem kell nekünk keresgetni a kiszemelt ételhez szükséges termékek utána, és a már elérhető szortiment is kellően nagy, legyen szó sajátmárkás vagy akár prémium, bio termékekről egyaránt. A híres készpénzszerető magyarok között azonban sokaknál kiverhető a biztosítékot, hogy ilyen fizetésre egyáltalán nincs lehetőség, egyelőre legalábbis.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem