18 °C Budapest
Ilyen étkészletet vettél a gyereknek? Veszélyes lehet!

Ilyen étkészletet vettél a gyereknek? Veszélyes lehet!

2018. szeptember 30. 11:30

Egy kínai gyártmányú, gyermekeknek szánt, kerámia reggelizőkészletből magas ólom és kobaltkioldódást mért a német hatóság. A problémás termékből Magyarországra is szállítottak, erről a Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült a problémáról. A Nébih kéri, aki vásárolt a termékből, az ne használja azt élelmiszer tálalásához vagy tárolásához.

A német nagykereskedő "Verdák háromrészes reggeliző készlet" nevű termékéből Magyarország mellett több uniós tagállamba is szállított. Csakhogy a német hatóságok a reggelizőkészletből magas ólom és kobaltkioldódást mértek, ezért elrendelték a termék piacról történő kivonását és visszahívását - írja a Nébih.

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait. Tekintettel arra, hogy a nevezett termékből kobalt és ólom oldódhat ki, a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában az alábbi azonosítókkal ellátott készlettel, ne használja élelmiszer tálalásához vagy tárolásához:

  • Termék megnevezése: "Verdák, háromrészes reggeliző készlet" ("Cars Frühstücksset 3 tlg")
  • Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.
  • EAN kód: 4043891230749
  • RASFF referenciaszám: 2018.2658
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?