14 °C Budapest

Ilyen étkészletet vettél a gyereknek? Veszélyes lehet!

2018. szeptember 30. 11:30

Egy kínai gyártmányú, gyermekeknek szánt, kerámia reggelizőkészletből magas ólom és kobaltkioldódást mért a német hatóság. A problémás termékből Magyarországra is szállítottak, erről a Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült a problémáról. A Nébih kéri, aki vásárolt a termékből, az ne használja azt élelmiszer tálalásához vagy tárolásához.

A német nagykereskedő "Verdák háromrészes reggeliző készlet" nevű termékéből Magyarország mellett több uniós tagállamba is szállított. Csakhogy a német hatóságok a reggelizőkészletből magas ólom és kobaltkioldódást mértek, ezért elrendelték a termék piacról történő kivonását és visszahívását - írja a Nébih.

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait. Tekintettel arra, hogy a nevezett termékből kobalt és ólom oldódhat ki, a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában az alábbi azonosítókkal ellátott készlettel, ne használja élelmiszer tálalásához vagy tárolásához:

  • Termék megnevezése: "Verdák, háromrészes reggeliző készlet" ("Cars Frühstücksset 3 tlg")
  • Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.
  • EAN kód: 4043891230749
  • RASFF referenciaszám: 2018.2658
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem