11 °C Budapest
Pert nyertek az AAA Autóval szemben: továbbra is jó velük vigyázni

Pert nyertek az AAA Autóval szemben: továbbra is jó velük vigyázni

2018. július 31. 09:30

Részlegesen pert nyert egy vásárlója az AAA Autó használtautó-kereskedés ellen, ami miatt 275 ezer forintot kapott, de nem lehet teljesen boldog, mivel az egész hercehurcán így is bukott félmillió forintot. Közben a versenyhivatali eljárások még mindig folynak a vállalat ellen - írja a Totalcar.

A Totalcar autós szakportál olvasójának 2014-ben kezdődött a kálváriája, ekkor döntött úgy, hogy az AAA Autónál vásárol egy használt Suzukit. Mivel az autó egy héttel a vásárlás után elromlott, élni szeretett volna az egyhetes cseregaranciával, melyet a kereskedés a honlapján, mint lehetőséget hirdet. Ám kiderült, hogy a "kérdés nélküli cserét" igazából többek között ahhoz kötik, hogy a gépjármű ne romoljon el.

Az elmúlt négy év alatt lezajlott perben közben jogerősen részlegesen pert nyert az olvasó, ám csupán 275 ezer forintot ítéltek meg neki, így a Totalcar cikke szerint körülbelül félmilliót bukott azon, hogy az igazáért harcolt a bíróságon.

Az AAA Autót időközben megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal 15 és 30 millió forintra is, 15-re pont amiatt, hogy a kérdés nélkülinek feltüntetett csere igazából nem is kérdés nélküli, de a cég megtámadta a bíróságon a büntetést, jogerős ítélet pedig még nincs.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?