35 °C Budapest
Itt a nagy sörteszt: alig több mint 200 forintba kerül a legjobb hazai sör

Itt a nagy sörteszt: alig több mint 200 forintba kerül a legjobb hazai sör

2018. július 12. 08:30

A foci vb második elődöntőjéhez igazítva a NÉBIH megtartotta idei nyolcadik szupermenta tesztjét, melyben a világos, dobozos söröké volt a főszerep. A húsz különféle sört, melyeket két tízes csoportba különítettek el, egy profikból és laikusokból álló csapat értékelte hat különböző szempont szerint. A végeredmény pedig nem várt befutókat hozott. 

Páros lábbal vetette bele magát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a sörök világába, és az oroszországi vb második elődöntőjéhez igazítva megtartották idei nyolcadik szupermenta tesztjüket, ahol a világos, dobozos söröké volt a főszerep. Az eseményre a hivatal a Pénzcentrum, illetve a Portfolio egy-egy munkatársát is meghívta, ahol két csoportra osztva 10-10 sört kellett megkóstolniuk a részvevőknek.

A kedveltségi teszten részvevő dobozos, világos sörök:

  • "A csoport": Budweiser, Carlsberg, Dreher, Gösser, Heineken, Paulaner, Pécsi Sör, Pilsner Urquell, Soproni, Staropramen
  • "B csoport": Arany Ászok, Arany Fácán, Borsodi, Kőbányai, Krusovice, Löwenbräu, Rocky Cellar, Soproni, Steffl, Tuborg

A szakmai és a laikus résztvevőknek először a sörök külső megjelenését kellet pontozniuk, olyan szempontok alapján, mint az árnyalat, a habszerkezet, illetve az átlátszóság. Ezt követte az illat, majd az íz intenzitása, tartóssága, illetve kiegyenlítettsége. A három alapjegy mellett pontozásra került még az ízek harmóniája, a recencia, azaz a csípősség és üdítő hatás, valamint a keserűség.

A söröket saját dobozukban, a fém burkolatot eltakarva szervírozták egyenként, külön poharakba töltve. És bár a tesztek közben nem javasolták még az összehúzott szemű, a szomszédhoz irányuló fejbiccentéseket sem, egyértelmű volt a különbség a két csoport sörfelhozatala között.

A 10-10 sör kóstolása egyébként éppen az esti meccs kezdetére ért véget, és az előzetes eredményhirdetés a hosszabbítás lefújása után következett. Ezek alapján, nem kis meglepetésre a minőségi "A csoportot" aHeineken nyerte, ami mögött második helyen futott be a Budweiser, majd harmadik helyen holtversenyben végzett a Pécsi Sör és a Dreher. Az árak tekintetében mindez azt jelenti, hogy 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

a kategória közönségkedvencét - több áruház webshopjának adatai szerint - 259 forintért szerezhetjük be itthon.

A "B csoport" sörei közül a Steffl került ki győztesen, amit a Tuborg követett a második helyen, a dobogó harmadik fokára pedig a Borsodi állhatott fel. Ha itt is megnézzük az interneten elérhető áruházak árait, akkor kiderül, hogy 

a kategória legjobbját mindössze 209 forintért vásárolhatjuk meg egy közeli boltba besétálva.
(Borítókép és a cikkben megjelenő képek: Ács András)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?