16 °C Budapest

Több mint egy millió magyar számlafizetésében jöhet változás: ők az érintettek

2018. május 31. 19:30

A Díjnet rendszerén keresztül válnak elérhetővé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló öt nagy regionális víziközmű e-számlázási szolgáltatásai. A közbeszerzés keretében megvalósuló együttműködésnek köszönhetően több mint 1,1 millió fogyasztó számára nyílik lehetőség arra, hogy vízszámláját elektronikus formában kezelhesse.

A Díjnet rendszerén keresztül válnak elérhetővé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló öt nagy regionális víziközmű e-számlázási szolgáltatásai. A közbeszerzés keretében megvalósuló együttműködésnek köszönhetően több mint 1,1 millió fogyasztó számára nyílik lehetőség arra, hogy vízszámláját elektronikus formában kezelhesse.

A folyamat része annak az átfogó, tulajdonosi célkitűzésnek, hogy a regionális víziközművek egységes módszerek, sztenderdek alapján működjenek. Az érintett társaságok közül négy, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV), valamint az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) számlakibocsátóként már csatlakozott is a Díjnet rendszeréhez, miközben a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) integrációja jelenleg is zajlik.

Magyarországon az elmúlt nyolc év során a víziközmű-társaságok körében erőteljes integráció zajlott: a korábbi közel 400 társaság helyett ma mintegy 40 víziközmű-szolgáltató tevékenykedik, az 5 regionális többségi állami tulajdonú társaság mellett kettő többségi fővárosi tulajdonban, a többi pedig többségi önkormányzati tulajdonban működik. A Díjneten elérhető vidéki vízszolgáltatók száma a projektnek köszönhetően tizenegyre emelkedik, ezzel összesen több mint 1,8 millió vidéki háztartásnak téve lehetővé a vízszámlák elektronikus kezelését.

Országos szinten az egy lakosra jutó évi vízfogyasztás a hálózatba kötött lakásokban immár hosszú évek óta változatlanul 34 köbméter körül alakul. 2016-ban az összes lakás több mint 95 százaléka rendelkezett vezetékes ivóvízzel, ez az arány a községek körében is meghaladta a 91 százalékot.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem