0 °C Budapest
Banki újítás: itt nyomhatod fel a csak készpénzt elfogadó üzleteket

Banki újítás: itt nyomhatod fel a csak készpénzt elfogadó üzleteket

2017. november 13. 13:30

Honlapot indított egy magyar bank, ahol bárki beküldheti annak az üzletnek az elérhetőségeit, ahol kártyával szeretne fizetni. Kutatások szerint, számos kereskedő nem tartja fontosnak a kártyás fizetési lehetőséget, a bank tapasztalatai ugyanakkor komoly vásárlói igényt jeleznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az OTP Bank folyamatosan követi az élénk társadalmi eszmecserét, ami a kártyás fizetés hazai elterjedését, lehetőségeit övezi. A pénzintézet tapasztalati szerint a kereskedők a legkülönfélébb indokokkal utasítják el a kártyás fizetés bevezetését, kutatások szerint egyes kereskedők nem is tartják fontosnak ezt a típusú fizetési lehetőséget. Történik ez annak ellenére, hogy az OTP Bank komoly, a kártyás fizetéssel kapcsolatos érdeklődést regisztrált az utóbbi időben.

Magyarországon még számos helyen csak készpénzes fizetésre van lehetőség. Mi magunk is észleltük, hogy ebben az ügyben sokan kifejtik a véleményüket, javaslatokat és kéréseket fogalmaznak meg

- mondta el Aradi-Dévényi Rózsa, az OTP Bank igazgatója a bank közleménye szerint.

Ezért, a POS terminálok elterjedését támogató kormányzati telepítési program - amelyben az OTP Bank is részt vesz - mellett a bank saját projektet is indított. November 13-tól a hitelintézet a www.kartyavalszeretnek.hu oldalon várja a javaslatokat azokra a boltokra, ahol a vásárlók szeretnének kártyával fizetni. A bank több ezer címre számít szerte az országból, a javaslatokat pedig feldolgozzák és felkeresik az érintett kereskedőket, kezdeményezik náluk a terminál-telepítést.


A programtól az OTP Bank a modern és biztonságos fizetési módszerek elfogadottságának további javulását várja.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06