Kiakasztó árak: megtaláltuk a pesti luxuslángosozót

Kiakasztó árak: megtaláltuk a pesti luxuslángosozót

2017. augusztus 29. 11:34

Egy olvasónk küldött érdekességként egy képet Svédországból, ahol felfigyelt egy lángosozóra, ahol nem éppen budapesti árakon kínálják a lángost. Arra voltunk kíváncsiak, hogy van-e hazánkban is olyan vendéglátóhely, ahol hasonló árakon árulják a Balaton-parti kalóriabombát. Nem kellett sokáig keresgélnünk, Budapest belvárosában találtunk borsos árú lángosozót.

Egy olvasónk a svédországi Malmöben járt, és az alábbi fotót kaptuk tőle néhány napja. A kép tanúsága szerint van egy lángosozó a svéd városban, ahol bizony nem fukarkodtak az árakkal. Sajnos a kép minősége miatt a feltéteket nem lehet elolvasni, de az árak jól kivehetőek.

Lángosozó a svédországi Malmöben, forrás: Pénzcentrum-olvasó

Egy svéd korona 32 forint, így gyorsan kiszámolható, hogy egy Budapest lángos 2 880 forintba, a Duna és a Tisza fantázianévre hallgatók egységesen 2 720 forintba, a Balaton lángos 2 560 forintba, a Puszta lángos pedig 2 240 forintba kerül. Olvasónk levele szerint egyébként a bódéban magyarul beszéltek egymás között az eladók.

Van-e itthon hasonló?

Felkeltette az érdeklődésünket, hogy vajon Budapesten is van-e lángosozó, amely hasonló árakon kínálja a lángost, és nem is kellett sokáig keresgélnünk. Az Andrássy úton található a Lángos Papában ugyanis a malmöihez hasonló árakkal találkoztunk. 

A hagyományosnak mondható sajtos-tejfölös lángos ára 1 450 forint, a marhapörköltes 1 950 forint, a szarvasgombás illetve a libamájas pedig 2 450 forint.

Érdekes, hogy nemcsak sós, hanem édes ízekben is árulnak lángost, ezek 1 650 forintba kerülnek és van közöttük Nutellás-banános is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Lángos Papa étlapjának egy részlete, forrás: Pénzcentrum

Akinek nem lenne elég egy lángos, azoknak kínálnak menüt is az Andrássy úti étteremben, melynek ára háromezer forint. Cserébe választhatunk egy levest vagy előételt, egy sajtos-tejfölös, vadpörköltes vagy paprikáscsirkés lángost, valamint egy desszertet is.

Menü is van, forrás: Pénzcentrum

Amennyiben valaki Malmöből érkezik ide, akkor az otthoni, valamint a budapesti élmény után egész biztosan bizarr elképzelései lesznek a lángos árakról, úgy általánosságban. A TripAdvisor portálon egyébként egy ötfokú skálán 3,5 ponton áll el az étterem, az oldalon jellemzően külföldi turisták pontoznak. Ez az értékelés közepesnek tekinthető, a lángosozó jelenleg az 1 437. helyen áll az oldalon fellelhető 2 562 budapesti vendéglátóhely közül.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?