13 °C Budapest

Ezek a legjobb balatoni borok idén: itt a lista

2017. június 24. 17:00

A Balatoni Szövetség már 15. alkalommal rendezte meg a Balatoni Borok versenyét. Mutatjuk az eredményeket.


A balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet az idén is a Pannon Egyetem Georgikon Karának szakmai irányításával rendezte meg a Balatoni Borok versenyét. A szövetségtől adatai szerint a Balatoni Borrégió hat borvidékéről 47 termelő 141 bormintával nevezett a versenyre -írja a baltontipp.hu.

A zsűri a borokat két nagy arany, 35 arany, 60 ezüst, 37 bronz minősítéssel és 7 okleveles elismeréssel értékelte. A 37 arany és nagy arany okleveles borok közül 29 (78%) volt fehérbor, 4-4 (11-11%) vörös- illetve rozébor. A 37 legjobbnak minősített bor közül 12 a Boglári Borvidékről, 10 a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről, 2 a Badacsonyi Borvidékről, 5 a Balaton-felvidéki Borvidékről, 4 a Nagy-Somlói Borvidékről, 4 a Zalai Borvidékről került a zsűri elé.

A verseny fődíjas borai az alábbiak lettek:

  • A Balatoni Fejlesztési Tanács különdíját a balatonfőkajári Feind Borház 2016-os Sauvignon Blanc bora kapta. A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken termelt bort a szakmai zsűri nagy arany éremmel díjazta.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Fehér Bora 2017 címet a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet 2016-os évjáratú Fröccsnekisjó Olaszrizling bora nyerte a Badacsonyi Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Vörös Bora 2017 címet a balatonfőkajári Feind Borház 2015-ös évjáratú Shiraz bora nyerte a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Rozé Bora 2017 címet a balatonboglári Rád-Vin Kft. 2016-os Balatoni Rozé (Pinot Noir) bora nyerte a Balatonboglári Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Gyöngyöző-pezsgő Bora 2017 címet a balatonboglári Hujber Pince Kft. 2016-os évjáratú Frizzante (rozé) bora nyerte a Balatonboglári Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Desszert Bora 2017 címet a keszthelyi Bezerics Kereskedőház Kft. 2016-os évjáratú Orosztonyi Cserszegi fűszeres késői szüretelésű bora nyerte a Zalai Borvidékről.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem