33 °C Budapest

Ezek a legjobb balatoni borok idén: itt a lista

2017. június 24. 17:00

A Balatoni Szövetség már 15. alkalommal rendezte meg a Balatoni Borok versenyét. Mutatjuk az eredményeket.


A balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet az idén is a Pannon Egyetem Georgikon Karának szakmai irányításával rendezte meg a Balatoni Borok versenyét. A szövetségtől adatai szerint a Balatoni Borrégió hat borvidékéről 47 termelő 141 bormintával nevezett a versenyre -írja a baltontipp.hu.

A zsűri a borokat két nagy arany, 35 arany, 60 ezüst, 37 bronz minősítéssel és 7 okleveles elismeréssel értékelte. A 37 arany és nagy arany okleveles borok közül 29 (78%) volt fehérbor, 4-4 (11-11%) vörös- illetve rozébor. A 37 legjobbnak minősített bor közül 12 a Boglári Borvidékről, 10 a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről, 2 a Badacsonyi Borvidékről, 5 a Balaton-felvidéki Borvidékről, 4 a Nagy-Somlói Borvidékről, 4 a Zalai Borvidékről került a zsűri elé.

A verseny fődíjas borai az alábbiak lettek:

  • A Balatoni Fejlesztési Tanács különdíját a balatonfőkajári Feind Borház 2016-os Sauvignon Blanc bora kapta. A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken termelt bort a szakmai zsűri nagy arany éremmel díjazta.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Fehér Bora 2017 címet a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet 2016-os évjáratú Fröccsnekisjó Olaszrizling bora nyerte a Badacsonyi Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Vörös Bora 2017 címet a balatonfőkajári Feind Borház 2015-ös évjáratú Shiraz bora nyerte a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Rozé Bora 2017 címet a balatonboglári Rád-Vin Kft. 2016-os Balatoni Rozé (Pinot Noir) bora nyerte a Balatonboglári Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Gyöngyöző-pezsgő Bora 2017 címet a balatonboglári Hujber Pince Kft. 2016-os évjáratú Frizzante (rozé) bora nyerte a Balatonboglári Borvidékről.
  • A Balatoni Borrégió Legjobb Desszert Bora 2017 címet a keszthelyi Bezerics Kereskedőház Kft. 2016-os évjáratú Orosztonyi Cserszegi fűszeres késői szüretelésű bora nyerte a Zalai Borvidékről.
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 16. kedd
Valter
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem