-1 °C Budapest
De most komolyan: tényleg ezt etetik velünk virsli helyett?

De most komolyan: tényleg ezt etetik velünk virsli helyett?

2017. június 9. 10:03

Változik a kínálat a húspultban augusztustól.  A Magyar élelmiszerkönyv hamarosan életbe lépő módosítása miatt a gyártóknak vagy változtatni kell a virslik és húsok összetételén - emelve a hústartalmat - vagy a most ilyen néven futó termékeket át kell nevezniük. Most viszont még tele a polc a hagyományos virslivel és párizsival, úgyhogy van rá lehetőség, hogy bevásároljunk kedvenc termékeinkből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Régóta lehet arról hallani, hogy a most forgalomban lévő virslik és párizsik kínálata hamarosan megváltozik. Nem is kell erre sokat várni. A Magyar élelmiszerkönyv augusztustól életbe lépő módosítása értelmében ugyanis már csak magasabb - 40-ről 51 százalékra emelt - hústartalmú termékek kerülhetnek forgalomba virsli, illetve párizsi néven.

A gyártóknak két választási lehetőségük lesz: változtathatnak a receptúrán a hústartalom emelésével, így viszont drágulásra is kell számítani. Azok, akik ragaszkodnak a bevált receptúrához, át kell hogy nevezzék az árut. Vagyis a virslik és párizsik helyett új fantázianevű készítményekkel találkozhatunk majd az üzletek polcain, azokat viszont nagy valószínűséggel változatlan áron vásárolhatjuk majd meg.

Ennek apropóján megnéztük, hogy milyen a virslik és párizsik kínálata a nagyobb áruházakban. Túl nagy választékot nem találtunk a 23. heti akciós kiadványokban, de az üzletek polcain óriási a kínálat.

Auchan

A Wiesbauer Prémium Bécsi virsli 2X200 grammos kiszerelésben a héten 999 forint helyett 795 forintba kerül. A 300 grammos kiszerelésű Auchan baconbe tekert virsli pedig a héten 104 forinttal olcsóbb, így 525 forintba kerül.

KATT: Itt az Auchan e heti akciós újságja

Tesco

A Kaiser baromfi frankfurti virsli kilója 79 forint, ezt a csemegepultban kérhetik a vásárlók. A csomagolt, kilós Szigeti baromfivirsli 479 forintba kerül. Akciós párizsi is van a héten. A Gallicoop pulykapárizsi kilója 449 forint, míg az Orsi sajtos, illetve füstölt párizsi kilójáért 1150 forintot kérnek. Az Orsi hagyományosan füstölt hámozott baromfivirsli kilója 1369, az Orsi frankfurti virsli kilója 999 forint ezen a héten.

KATT: Lapozd át a Tesco akciós kiadványát

Lidl

A diszkontáruház akciós e heti katalógusában nincs túl nagy választék. Akciós viszont a Kométa koktél virsli, aminek kilója 1699, a 400 grammos Kölyök virsli pedig 899 forintba kerül.

KATT: Itt találod a Lidl e heti akciós reklámújságját

Spar

A héten több akciós termék közül is választhatunk. Jó választás lehet a Pick Nosztalgia Párizsi, ami a 26 százalékkal olcsóbb, így kilója 1990 forint, a 400 grammos Pick sertés párizsi pedig 539 forintba kerül. A 90 grammos Füstlizer pulykapárizsi 24 százalékkal olcsóbb a 23. héten, így 169 forintba kerül. Ha virslit szeretnénk vásárolni, a 240 grammos Orsi baromfi virsli most 32 százalékkal olcsóbb, 269 forint, a 400 grammos Frankfurti virsli pedig 699 forintba kerül.

KATT: Lapozz bele a Spar e heti akciós újságjába

Interspar

Az Orsi baromfi párizsi kilója a kiszolgálópultban 590 forint, a 350 grammos Sága füstli pedig 659 helyett a héten 559 forint. A Bécsi virslit a héten 29 százalékkal olcsóbban, kilóját 1890 forintért vásárolhatjuk meg.

KATT: Nézd meg az Interspar további akcióit

Az Aldi e heti akciós újságjában nincs sem virsli, sem párizsi. Viszont nagyon jó akciókkal várnak, érdemes megnézni aze heti akciós kiadványukat.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?