8 °C Budapest

De most komolyan: tényleg ezt etetik velünk virsli helyett?

2017. június 9. 10:03

Változik a kínálat a húspultban augusztustól.  A Magyar élelmiszerkönyv hamarosan életbe lépő módosítása miatt a gyártóknak vagy változtatni kell a virslik és húsok összetételén - emelve a hústartalmat - vagy a most ilyen néven futó termékeket át kell nevezniük. Most viszont még tele a polc a hagyományos virslivel és párizsival, úgyhogy van rá lehetőség, hogy bevásároljunk kedvenc termékeinkből.


Régóta lehet arról hallani, hogy a most forgalomban lévő virslik és párizsik kínálata hamarosan megváltozik. Nem is kell erre sokat várni. A Magyar élelmiszerkönyv augusztustól életbe lépő módosítása értelmében ugyanis már csak magasabb - 40-ről 51 százalékra emelt - hústartalmú termékek kerülhetnek forgalomba virsli, illetve párizsi néven.

A gyártóknak két választási lehetőségük lesz: változtathatnak a receptúrán a hústartalom emelésével, így viszont drágulásra is kell számítani. Azok, akik ragaszkodnak a bevált receptúrához, át kell hogy nevezzék az árut. Vagyis a virslik és párizsik helyett új fantázianevű készítményekkel találkozhatunk majd az üzletek polcain, azokat viszont nagy valószínűséggel változatlan áron vásárolhatjuk majd meg.

Ennek apropóján megnéztük, hogy milyen a virslik és párizsik kínálata a nagyobb áruházakban. Túl nagy választékot nem találtunk a 23. heti akciós kiadványokban, de az üzletek polcain óriási a kínálat.

Auchan

A Wiesbauer Prémium Bécsi virsli 2X200 grammos kiszerelésben a héten 999 forint helyett 795 forintba kerül. A 300 grammos kiszerelésű Auchan baconbe tekert virsli pedig a héten 104 forinttal olcsóbb, így 525 forintba kerül.

KATT: Itt az Auchan e heti akciós újságja

Tesco

A Kaiser baromfi frankfurti virsli kilója 79 forint, ezt a csemegepultban kérhetik a vásárlók. A csomagolt, kilós Szigeti baromfivirsli 479 forintba kerül. Akciós párizsi is van a héten. A Gallicoop pulykapárizsi kilója 449 forint, míg az Orsi sajtos, illetve füstölt párizsi kilójáért 1150 forintot kérnek. Az Orsi hagyományosan füstölt hámozott baromfivirsli kilója 1369, az Orsi frankfurti virsli kilója 999 forint ezen a héten.

KATT: Lapozd át a Tesco akciós kiadványát

Lidl

A diszkontáruház akciós e heti katalógusában nincs túl nagy választék. Akciós viszont a Kométa koktél virsli, aminek kilója 1699, a 400 grammos Kölyök virsli pedig 899 forintba kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATT: Itt találod a Lidl e heti akciós reklámújságját

Spar

A héten több akciós termék közül is választhatunk. Jó választás lehet a Pick Nosztalgia Párizsi, ami a 26 százalékkal olcsóbb, így kilója 1990 forint, a 400 grammos Pick sertés párizsi pedig 539 forintba kerül. A 90 grammos Füstlizer pulykapárizsi 24 százalékkal olcsóbb a 23. héten, így 169 forintba kerül. Ha virslit szeretnénk vásárolni, a 240 grammos Orsi baromfi virsli most 32 százalékkal olcsóbb, 269 forint, a 400 grammos Frankfurti virsli pedig 699 forintba kerül.

KATT: Lapozz bele a Spar e heti akciós újságjába

Interspar

Az Orsi baromfi párizsi kilója a kiszolgálópultban 590 forint, a 350 grammos Sága füstli pedig 659 helyett a héten 559 forint. A Bécsi virslit a héten 29 százalékkal olcsóbban, kilóját 1890 forintért vásárolhatjuk meg.

KATT: Nézd meg az Interspar további akcióit

Az Aldi e heti akciós újságjában nincs sem virsli, sem párizsi. Viszont nagyon jó akciókkal várnak, érdemes megnézni aze heti akciós kiadványukat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm