12 °C Budapest
2017 a mobilfizetés éve lesz Magyarországon

2017 a mobilfizetés éve lesz Magyarországon

2017. május 30. 13:02

Az elkövetkezendő 5-10 évben jelentősen visszaszorulhatnak a bankkártyák, helyettük a fizetési tranzakcióknál a mobiltelefonok vehetik át az uralmat. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon azonban újgenerációs mobilfizetési szolgáltatásokra van szükség, amelyekre feltehetően már nem kell sokat várnunk - hangzott el a Portfolio Pénzügyi IT konferenciáján.

A plasztik kártya 5-10 év múlva, ha nem is teljesen de szignifikánsan vissza fog szorulni és a mobil veszi át a helyét

- mondta el Eölyüs Endre, Mastercard Europe igazgatója.

Az ügyfeleknek igazából nem számít, milyen újfajta megoldással fizetnek, számukra a biztonság az első. A szolgáltatók számára pedig ez jelenti a kihívást, hogy egy fizetésre használható alkalmazás egyszerre legyen kényelmes és biztonságos is.

KATTINTS! Jön az azonnali utalás: versenytársat kapnak a magyar bankkártyák

Az eddigi mobilfizetési technológiák nem voltak túlságosan ügyfélbarát megoldások (nehéz volt regisztrálni), többek között ez az oka annak, hogy a mobilfizetés még nem terjedt el igazán Magyarországon. De itt az ideje az újgenerációs mobilfizetési szolgáltatásoknak - mondta el előadásában Szetnics László, a Mastercard Europe mobilfizetésekért felelős regionális üzletfejlesztési vezetője. A cél pedig egy olyan alkalmazás, amivel netes és bolti tranzakciókat egyaránt végre lehet hajtani.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

2017 a mobilfizetés éve lesz Magyarországon

- állítja Szetnics László.

Szetnics László szerint egy év múlva már sokan használják majd a biztonságos, tokenizált mobilfizetési megoldást. A tokenizáció azt jelenti, hogy a meglévő kártyaszámunk helyett egy új virtuális kártyaszámot kapunk, amely a mobiltelefonunkon jelenik meg és tulajdonképpen ezzel a kártyával tudunk majd a boltban fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?