Egyre többen keresik a speciális élelmiszereket

Egyre többen keresik a speciális élelmiszereket

2016. szeptember 16. 18:03

Évről évre egyre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. Az európai trendekhez igazodva pedig egyre több magyar vásárló keresi a speciális étrendbe beilleszthető termékeket.


A gluténérzékenység kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, ami az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga. A laktózintolerancia kialakulását pedig a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz a tejcukrot. Legyen szó akár gluténérzékenységről vagy laktózintolarenciáról mindkét esetben fontos a speciális diéta.

Hazánkban 3 milliónál is több laktózérzékeny van, míg a gluténrézékenység a lakosság 1-2 százalékát érinti - mondta el Antal Emese dietetikus, szociológus az ALDI pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Az érintettek életminősége változatos és kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes és gluténmentes termékekre, emiatt az élelmiszerüzletek polcain és szélesedik ezeknek a termékek palettája.

Egyre jobban növekszik a kereslet az adott termékkategória iránt

- mondta el Székács Tibor, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az üzletlánc fontosnak tartják, hogy a termékkínálatuk a vásárlói igényeknek maximálisan eleget tegyen. Ezért annak értekében, hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatuk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható.

 

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18