22 °C Budapest
Egyre többen keresik a speciális élelmiszereket

Egyre többen keresik a speciális élelmiszereket

2016. szeptember 16. 18:03

Évről évre egyre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. Az európai trendekhez igazodva pedig egyre több magyar vásárló keresi a speciális étrendbe beilleszthető termékeket.


A gluténérzékenység kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, ami az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga. A laktózintolerancia kialakulását pedig a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz a tejcukrot. Legyen szó akár gluténérzékenységről vagy laktózintolarenciáról mindkét esetben fontos a speciális diéta.

Hazánkban 3 milliónál is több laktózérzékeny van, míg a gluténrézékenység a lakosság 1-2 százalékát érinti - mondta el Antal Emese dietetikus, szociológus az ALDI pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Az érintettek életminősége változatos és kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes és gluténmentes termékekre, emiatt az élelmiszerüzletek polcain és szélesedik ezeknek a termékek palettája.

Egyre jobban növekszik a kereslet az adott termékkategória iránt

- mondta el Székács Tibor, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az üzletlánc fontosnak tartják, hogy a termékkínálatuk a vásárlói igényeknek maximálisan eleget tegyen. Ezért annak értekében, hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatuk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható.

 

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?