26 °C Budapest
Futhatsz a pénzed után, ha ezzel a weboldallal akarsz tanulni

Futhatsz a pénzed után, ha ezzel a weboldallal akarsz tanulni

2016. június 13. 15:35

"A Ling Fluenttel való tanulás olyan, mintha felinstallálnánk egy nyelvprogramot az agyunkban" - így üzen a weboldal, amely nem kevesebbet ígér, mint hogy naponta 30 percet kell csak használni a kapott nyelvkártyákat, és négy hét múlva a vásárlóik szabatosan tudnak beszélni bármilyen, általuk választott idegen nyelven. Mindezt közel 18 ezer forintért cserébe.

Lingfluent.hu; lingfluent.com, modernmodszer.eu, hu.ling-fluent.com - a Ling Fluent módszert hirdető vállalkozás egy sor különböző bejegyzett domain címen hirdeti a szolgáltatásait, számos megtévesztő információt közölve.

Ezekkel az ígéretekkel találkozhatsz a honlapokon: "már 25.000 magyar hagyta abba a hatástalan, hagyományos módszerekkel történő nyelvtanulást és kezdte el a módszer használatát", "agyban nyelvészeti sémák alakulnak ki", "a magyarok 87 százaléka időt és pénzt spórolt meg az interaktív Ling Fluent kártyák bővített változatának megvásárlásával." A hangzatos szlogeneken kívül viszont túl sok információt nem kapnak a vásárlók. Éppen ezért meglepő, mert

annak ellenére kötnek a fogyasztók szerződést az üzemeltető vállalkozással és fizetnek ki több tízezer forintokat, hogy az szinte semmilyen információt nem ad magáról.

Állandó kapcsolattartásra egy telefon és egy e-mail cím szolgál, postacím és konkrét cégnév, általános szerződési feltételek sehol, mindössze ez a sokat sejtető megnevezés található a megrendelésről kapott e-mailben: Learning Services Limited, Gibraltar. Ugyanakkor természetesen a megrendelés megerősítéséhez szükség van az internetes átutalásra. Hiába kap tehát előzőleg a fogyasztó olyan tájékoztatást, hogy Magyarországon lehetőség van az utánvéttel történő fizetésre, mégis rögtön online fizetési felületre irányítja át a webcím.

Az oldal tehát tipikus példája annak, hogy nem szabad felelőtlenül szerződéseket megkötni az interneten és egészséges gyanakvással kell kezelni azokat a webcímeket, amelyek szinte alig árulnak el információt a szolgáltatást kínáló vállalkozásról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közleményében azt írta, hogy az ügyben haladéktalanul a Gazdasági Versenyhivatalhoz és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt, a fogyasztók figyelmét pedig felhívja arra, hogy tartózkodjanak a vállalkozással való szerződéskötéstől.

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?