11 °C Budapest
Díjmentes lett a postai pénzváltás, de mennyit válthatunk egyszerre?

Díjmentes lett a postai pénzváltás, de mennyit válthatunk egyszerre?

2016. május 11. 18:01

200 ezer forintos értékhatárig ingyenes lett a Magyar Posta kirendeltségein a nagy címletű bankjegyek átváltása kisebb címletekre. Mutatjuk a pontos szabályokat, meddig nem kell fizetni a szolgáltatásért.

A Magyar Posta az elmúlt hónapokban jelentkező ügyféligényeknek megfelelően 2016. május 5-től a lakossági ügyfelek számára díjmentessé tette a pénzváltást meghatározott darabszám és értékhatárig. A lakossági ügyfelek alkalmanként legfeljebb 200 ezer forint összeghatárig maximum 10 darab nagycímletű bankjegyet (20 ezer és 10 ezer forintos bankjegyek) legfeljebb 30 darab kisebb címletű bankjegyre (10 ezer, 5 ezer, ezer és 500 forintos címletekre) ingyenesen válthatnak át a postafiókokban.

Legfeljebb 4 ezer forint értékű bankjegy esetén, maximum 20 darab érméig (kizárólag 200 és/vagy 100 forintos érme) szintén díjmentes lett a váltás. A fent ismertetett értékhatáron és darabszámon felül, illetve nem lakossági ügyfelek számára a Magyar Posta (az eddigi gyakorlatnak megfelelően) díj ellenében végzi a pénzváltási szolgáltatást.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?