28 °C Budapest
Ennyit kell fizetnünk a jó minőségű magyar eperért

Ennyit kell fizetnünk a jó minőségű magyar eperért

Pénzcentrum
2016. május 9. 09:31

Már sok helyen megjelentek az országban a szamócaárusok, de a következő hetek időjárása sorsdöntő lehet, akár az is előfordulhat, hogy hiány alakul ki a szabadföldi eperből - írja a Magyar Idők.

Az első termések már megjelentek a piacon, ugyanis a fólia alatt termesztett szamócát megkímélte a szokatlanul hideg áprilisi időjárás. A szabadföldi ültetvényekben azonban jelentős kárt tett a fagy - mondta el lapnak Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruitveb) elnöke.

Tavaly az esős tavasz miatt sokkal több gyümölcs veszett oda, mint az idei fagy miatt. A baj akkor kezdődik, ha a két időjárási jelenség követi egymást. A szabadföldi epernek ugyanis a fagy mellett a második legnagyobb ellensége az eső. Ha ezzel is számolni kell, akkor az biztosan kihatással lesz az árakra is.

Az import gyümölcsnek az ára most 700-1000 forint kilónként. Ezzel szemben a magyar epret 1500-2200 forintért lehet kapni a piacokon. Ledó Ferenc szerint amit 1500 forint alatt kínálnak, az borítékolhatóan vagy rossz minőségű, vagy külföldi eper. Ha nem lesz nagyobb kiesés, akkor a szabadföldi eper megjelenésével az ár is csökken, de a szakember szerint még így is 1000 forint felett kínálják majd a jó minőségű magyar epret.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?