Megszólalt a Praktiker: eddig várnak még a vasárnapi nyitással

Megszólalt a Praktiker: eddig várnak még a vasárnapi nyitással

2016. április 19. 19:07

A Praktiker áruházak május 8-án nyitnak ki először vasárnap, 19 barkácsáruház nyithat ki újra a hónap második vasárnapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Praktiker nem változtat korábban eltervezett áprilisi munkarendjén a vasárnapi boltzár feloldása miatt. Az 1200 dolgozó érdekeit figyelembe véve május 8-án nyitnak ki az áruházak újra vasárnap. A hét utolsó napján a reggel kilenc órától délután ötig lesznek nyitva a boltok. A hét többi napján, a korábbi nyitvatartási rendnek megfelelően, reggel nyolc órától este nyolc óráig várja az áruházlánc a vásárlóit. A vasárnapi nyitvatartáskor az ügyfélszolgálat is elérhető lesz.

A barkácsáruháznaál a vasárnapi "nézelődős" vásárlás szombatra csúszott, így péntek, szombat és hétfő erősebbnek bizonyult más napokhoz képest az elmúlt egy esztendőben. Az új nyitvatartási rendtől azt várják, hogy a szokások megváltoznak, és újra péntek, szombat és vasárnap lesz a tipikus vásárlási időszak a barkácsáruházakban. 2015 márciusa előtt a vállalat forgalma jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak nyitva az üzletek, mint a másik hat napon. A tapasztalatok szerint a fogyasztók a barkácsáruházi vásárlásaikat a hétvégére időzítik olyan termékkörök esetén, mint csempék, szaniterek, festékek, vagy kertépítéshez, kertrendezéshez kapcsolódó árucikkek.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06