15 °C Budapest
Vége lehet a vasárnapi boltzárnak: egyezetetések kezdődtek

Vége lehet a vasárnapi boltzárnak: egyezetetések kezdődtek

2016. március 24. 09:30

A kormány részéről már puhatolóznak a kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításának a hatásairól - tájékoztatták a Népszabadságot piaci források. A lap szerint ugyanis a kormányoldalon biztosra veszik, hogy a Kúrián elbukik Erdősi Lászlóné népszavazási kezdeményezése. A Portfolio megkeresésére a kormány úgy reagált, hogy a lapban megjalent állítás "alaptalan sajtóhíresztelés".

A Népszabadság mai cikkének állítása, miszerint a kormány részéről már puhatolóznak a kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításának a hatásairól, a kormány szerint "alaptalan sajtóhíresztelés". Így reagált Kormányzati Tájékoztatási Központ a Portfolio érdeklődésére.

A napilaphoz eljutott hírek szerint:

  • A kormányoldalon szinte biztosra veszik, hogy a Kúria nem fogja helybenhagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely hitelesítette Erdősi Lászlóné népszavazási kérdését.
  • Ez a kezdeményezés lényegében a vasárnapi zárva tartás megerősítését célozná.
  • Még nem biztos, hogy attól, hogy Erdősi Lászlóné kezdeményezése elbukik, helyébe lép a szocialisták vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdése.
  • A kormányoldal azonban a lehetséges forgatókönyveken dolgozik.
  • Az is az asztalon van, hogy okafogyottá teszik az ellenzéki népszavazási kezdeményezést azzal, hogy módosítják az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényt.
  • Államtitkári- és kormányüléseken sem volt még szó a visszakozásról.
  • Piaci források szerint a Miniszterelnökség több kiskereskedelmi láncnál arról puhatolózott, hogy mit szólnának egy esetleges vasárnapi újranyitáshoz.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?