Fizetés nélkül távoztak tankolás után: nem ez az első eset

Fizetés nélkül távoztak tankolás után: nem ez az első eset

2015. november 9. 16:30

Közel két hónap alatt tizenkilenc esetben tankolt ingyen az a három tápióbicskei férfi, akiket a napokban fogott el a rendőrség. Bár itthon sem ez az egyetlen ilyen eset, még mindig jobban állunk az ingyentankolók számát tekintve, mint például Németország.

Majdnem két hónapig tartotta rettegésben a közép-magyarországi benzinkutakat az a három tápióbicskei férfi, akik ellen a Kecskeméti Rendőrkapitányság  folytatott nyomozást. A rendőrség adatai szerint 2013. november 11. és 2014. január 17. között Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye hat településén, öt cégcsoport tizenkettő benzinkútjáról, összesen tizenkilenc esetben távoztak tankolást követően fizetés nélkül - írja a police.hu.

Nem ez az egyetlen ilyen eset

Magyarországon évente körülbelül 150-200 olyan eset fordul elő, amikor valaki fizetés nélkül távozik egy benzinkútról. Ez azonban nemzetközi összehasonlításban elenyészőnek számít, Németországban például csak a tavalyi évben 86 ezren tankoltak a benzinkutak számlájára.

A statisztikák szerint itthon főképp az üzemanyaglopás jellemző, csalás és rablás viszonylag elvétve fordul elő. Magyarországon a Pest megyei benzinkutakon a legrosszabb a helyzet, de az elmúlt évek összesített adatai alapján a TOP 3-ban van Fejér megye és Budapest is.

Habár az üzemanyagtöltő-állomásokon elkövetett bűncselekmények száma csekély a németországi adatokhoz képest, a hasonló bűncselekmények utáni nyomozások sikere még hagy némi kívánni valót maga után. A lopásoknál ugyanis 4 esetből jó, ha egyet sikerül pozitív eredménnyel lezárni.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18