20 °C Budapest
Ezeket a játékokat akarják a gyerekek idén Karácsonykor

Ezeket a játékokat akarják a gyerekek idén Karácsonykor

2015. november 3. 10:00

A körülbelül 35-40 milliárdosra becsült hazai játékpiacon a forgalom 70 százaléka a karácsonyt megelőző másfél hónapban folyik be, a legnagyobb bevételt a multinacionális üzletláncok tudhatják magukénak - írja a Napi.hu.

A magyar játékpiac körülbelül 65 százalékát a hiper-, és szupermarketláncok forgalma adja, a hagyományos játékbolt-hálózatok 25 százalékot, az internetes vásárlás pedig 10 százalékot tesz ki. Míg a szakkereskedők egész évben teljes választékkal várják a vásárlókat, a hipermarketek szezonálisan, jelentős árengedményekkel készülnek. Az internetes vásárlás - ami évről-évre 15-20 százalékos bővülést produkál - is egyre népszerűbb, ugyanis a vevőket ma már kevésbé az ár, hanem inkább a kényelem vezérli.

Karácsonykor jellemzően nagyobb, értékesebb játékok kerülnek a vásárlók kosaraiba, így a Régiónál az évközi 4600 forintról 6500 forintra nő az átlagos kosárérték. Ennél is nagyobb a megugrás az online szegmensben: a JátékNet.hu webáruháznál az ünnepi időszakban az átlagos kosárérték 16 ezer forint, amely 50-60 százalékkal több, mint év közben

- mondta Bognár Ákos ügyvezető igazgató.

A hagyományos játékok piacán idén karácsonykor is népszerűek lesznek a Jégvarázs című Disney filmhez kötődő játékok, és az új dinoszaurusz mozifilmhez (Dínó tesó) kapcsolódó őslényfigurák, a Lego pedig Star Wars újdonságokkal rukkol majd elő.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?