6 °C Budapest

Star Wars: több ezer jegyvásárló pénze ragadt bent

2015. október 20. 12:45

Hatalmas roham volt hétfőn a decemberben bemutatásra kerülő Star Wars mozifilm jegyeiért. A Pénzcentrum információi szerint több mint 3 ezer sikertelen jegyvásárlás árát vonta le a Cinema City rendszere tegnap.

Dühös filmrajongóktól zajos a Facebook: sokan próbáltak jegyet vásárolni a decemberben bemutatásra kerülő Star Wars: Az ébredő erő című filmre - és sokaknak nem sikerült.

A legnagyobb magyar mozihálózat, a Cinema City rendszere szinte teljesen működésképtelenné vált a vásárlók rohamától. Sokan voltak, akik lefoglalták a helyüket, kifizették a jegyüket, a visszaigazolást - azaz magát a mozijegyet - azonban nem kapták meg. Az új Star Wars körüli felhajtást egyébként más országokban sem bírták a rendszerek: sok helyen szintén rekordszámú foglalás volt hétfőn.

A Pénzcentrum információi szerint közel 3 500 embernek ragadt bent a pénze - ezeket a PayU fizetési szolgáltató a napokban kezdi visszautalni a bankszámlákra.

Kinek van jegye, kinek nincs?

Egy adott jegyvásárlási tranzakció sikertelennek minősül, ha a néző a Cinema City visszaigazoló emailjét nem kapja meg pár perccel a tranzakciót követően. Igaz ez annak ellenére is, ha a bankkártyáról a PayU rendszere a pénzt levette - tájékoztatta a Pénzcentrumot a mozihálózat.

A Cinema City vásárlást visszaigazoló emailjével nem rendelkező nézők számára a vásárlás napját követően 8 napon belül a PayU szolgáltató elindítja az összeg visszautalását. Nekik azt tanácsolja a mozilánc, hogy próbálkozzanak újra a jegypénztáraknál, illetve online.

Azok, akik jegyvásárlása sikeresnek minősül, értesítést (visszaigazoló levelet) kaptak a tranzakcióról a mozihálózattól, és a rendszer az összeget a bankkártyáról levette. Ők immár érvényes jeggyel rendelkeznek a filmre. Ha ennek ellenére kétségük volna a jegyük meglétéről, a 06 40 600 600 -as információs vonalon keresztül tájékozódhatnak. A Cinema City semmilyen esetben sem árusítja kétszer ugyanazt a jegyet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azok, akiknek a "tranzakció folyamatban" felirat jelent meg képernyőjükön, és az oldal nem frissül belátható időn belül, jegyvásárlása nem teljesült, így az újbóli próbálkozást javasolja a Cinema City.

Minden egyes vásárlóval, aki "system error" hibaüzenetet kapott, a vásárláskor megadott email címén keresztül felveszik a kapcsolatot a közeljövőben.

Továbbra is fontos, hogy jegyet kizárólag venni lehet, a foglalásra nincsen lehetőség.

Nyitottak meg új termeket

A Cinema City folyamatosan bővíti azon termek számát, melyben bemutatja a Star Wars legújabb epizódját. Kedd délelőtt több olyan mozitermet is találtunk Budapesten, ahol még vannak helyek a premier napjára, sőt, éjszakájára is.Tájékoztatásuk szerint hétfő este óta a rendszer helyreállt és a jegyvásárlás újra zavartalanul üzemel.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem