15 °C Budapest
Star Wars: több ezer jegyvásárló pénze ragadt bent

Star Wars: több ezer jegyvásárló pénze ragadt bent

2015. október 20. 12:45

Hatalmas roham volt hétfőn a decemberben bemutatásra kerülő Star Wars mozifilm jegyeiért. A Pénzcentrum információi szerint több mint 3 ezer sikertelen jegyvásárlás árát vonta le a Cinema City rendszere tegnap.

Dühös filmrajongóktól zajos a Facebook: sokan próbáltak jegyet vásárolni a decemberben bemutatásra kerülő Star Wars: Az ébredő erő című filmre - és sokaknak nem sikerült.

A legnagyobb magyar mozihálózat, a Cinema City rendszere szinte teljesen működésképtelenné vált a vásárlók rohamától. Sokan voltak, akik lefoglalták a helyüket, kifizették a jegyüket, a visszaigazolást - azaz magát a mozijegyet - azonban nem kapták meg. Az új Star Wars körüli felhajtást egyébként más országokban sem bírták a rendszerek: sok helyen szintén rekordszámú foglalás volt hétfőn.

A Pénzcentrum információi szerint közel 3 500 embernek ragadt bent a pénze - ezeket a PayU fizetési szolgáltató a napokban kezdi visszautalni a bankszámlákra.

Kinek van jegye, kinek nincs?

Egy adott jegyvásárlási tranzakció sikertelennek minősül, ha a néző a Cinema City visszaigazoló emailjét nem kapja meg pár perccel a tranzakciót követően. Igaz ez annak ellenére is, ha a bankkártyáról a PayU rendszere a pénzt levette - tájékoztatta a Pénzcentrumot a mozihálózat.

A Cinema City vásárlást visszaigazoló emailjével nem rendelkező nézők számára a vásárlás napját követően 8 napon belül a PayU szolgáltató elindítja az összeg visszautalását. Nekik azt tanácsolja a mozilánc, hogy próbálkozzanak újra a jegypénztáraknál, illetve online.

Azok, akik jegyvásárlása sikeresnek minősül, értesítést (visszaigazoló levelet) kaptak a tranzakcióról a mozihálózattól, és a rendszer az összeget a bankkártyáról levette. Ők immár érvényes jeggyel rendelkeznek a filmre. Ha ennek ellenére kétségük volna a jegyük meglétéről, a 06 40 600 600 -as információs vonalon keresztül tájékozódhatnak. A Cinema City semmilyen esetben sem árusítja kétszer ugyanazt a jegyet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azok, akiknek a "tranzakció folyamatban" felirat jelent meg képernyőjükön, és az oldal nem frissül belátható időn belül, jegyvásárlása nem teljesült, így az újbóli próbálkozást javasolja a Cinema City.

Minden egyes vásárlóval, aki "system error" hibaüzenetet kapott, a vásárláskor megadott email címén keresztül felveszik a kapcsolatot a közeljövőben.

Továbbra is fontos, hogy jegyet kizárólag venni lehet, a foglalásra nincsen lehetőség.

Nyitottak meg új termeket

A Cinema City folyamatosan bővíti azon termek számát, melyben bemutatja a Star Wars legújabb epizódját. Kedd délelőtt több olyan mozitermet is találtunk Budapesten, ahol még vannak helyek a premier napjára, sőt, éjszakájára is.Tájékoztatásuk szerint hétfő este óta a rendszer helyreállt és a jegyvásárlás újra zavartalanul üzemel.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?