19 °C Budapest
A magyar lottómilliárdosok élete: 22-en a titkos klubban

A magyar lottómilliárdosok élete: 22-en a titkos klubban

2015. október 10. 07:05

Ugyan a lottómilliárdosok kiléte többnyire titokban marad, az ún. nagy nyertes kérdőívből azért néhány érdekességet gyakran elárulnak magukról, illetve jövőbeni terveikről. Ezek összesítéséből ráadásul az is kiderült, hogy az újdonsült lottómilliárdosok kezdeti tervei meglepően hasonlóak.

Immár 16. hete halmozódik az Ötöslottó várható főnyereménye, ezen a játékhéten 1 milliárd 660 millió forintért izgulhatnak a játékosok. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor egyre többen játszanak, és egyre többen reménykednek.

A gigászi főnyeremény hallatán természetesen a legtöbb szerencsevadász eljátszik a gondolattal, mégis mihez kezdene ennyi pénzzel, viszont csak keveseknek adódik lehetősége arra, hogy a valóságban is ilyen brutális összeg köszönjön vissza a bankszámlakivonatán. A Szerencsejáték Zrt. lapunk számára küldött tájékoztatása szerint az elmúlt 10 évben mindössze 22 Ötöslottó-játékost nevezhetünk hivatalosan is milliárdosnak.

Ahogy az a fenti infografikán is látszik, a lottómilliárdosok közül a legtöbben 1 és 2 milliárd forint közötti összeggel gazdagodtak, de voltak olyanok is szép számmal, akik nemcsak megközelítették, hanem át is lépték a 2 milliárdos álomhatárt. 2010-ben például egyvalaki több mint 3 milliárddal gazdagodott, de ne feledkezzünk meg az idei rekordnyereményről, az 5 milliárd forintról sem, amellyel az Ötöslottó történelmének 2. legnagyobb nyereményét sikerült hazavinnie egy szerencsésnek.

Az Ötöslottó-milliárdosok titkos élete

Ugyan a lottómilliárdosok kiléte többnyire titokban marad - az elmúlt 10 év milliárdosainak egyike se vállalta a nyilvánosságot -, a Szerencsejáték Zrt. anonim, ún. nagy nyertes kérdőívében azért néhány érdekességet többnyire elárulnak magukról, illetve jövőbeni terveikről. Ezek összesítéséből ráadásul az is kiderült, hogy az újdonsült lottómilliárdosok kezdeti tervei meglepően hasonlóak - már-már unalmasak.

Az egyik ilyen közös pont például, hogy szinte mindegyik nyertes hosszabb ideje, sőt, egy részük már évtizedek óta rendszeresen játszott az Ötöslottón. De abban is nagy volt a nyertesek között az egyetértés, hogy a nyeremény nem fogja majd megváltoztatni az életüket. Na persze! Az összesített adatokból ráadásul azt is megtudtuk, hogy a szerencsések többsége főként fix számokkal játszott.

A Pénzcentrumnál pedig különösen örülünk annak, hogy összhang volt a nyertesek között abban is, hogy

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

a nyeremény jelentős részét be kell fektetni, és ehhez ki kell kérni megbízható tanácsadók véleményét is.

Emellett a nagy nyertes kérdőívek összesítéséből az is kiderült, hogy a friss milliárdosok nagy része másokra is gondolt: a nyeremény átvételekor ugyanis azt nyilatkozták, mindenképp fognak adományozni, szervezeteket támogatni. Sőt, akadt olyan nyertes is, aki saját alapítványt kívánt létrehozni. Azért arra kíváncsiak lennénk, vajon mi lett ezekből a tervekből...

Bár nem annyira meglepő, de mindenképp érdekes az is, hogy a nagynyertesek többsége, a hatalmas nyeremény felismerését követően sokkoló, ijesztő, megdöbbentő érzésekről számolt be. Volt nyertes, aki lesétált a pincéjébe és töltött magának 1 dl száraz vörösbort, hogy könnyebben feldolgozza a hírt.

Végezetül, talán az egyetlen dolog, amiben nem volt összhang közöttük, hogy kivel szándékoztak megosztani a döbbenetes hírt. Volt ugyanis, aki egyből elmesélte a nyeremény hírét családtagjainak, de akadt olyan is, aki soha senkivel nem akarta megosztani, hogy nagyobb összeget nyert az Ötöslottón.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33